Newsflash

Al eerder bracht Telebeeld het bericht dat de groei van de tablet-markt negatief beïnvloed wordt door een tsunami aan slechte kwaliteit tablets. Hierdoor worden aan de onderkant van de markt consumenten afgeschrikt om zo’n tablet te kopen. Daarom hebben de Amerikaanse onderzoekers van IDC hun 2014 ramingen naar beneden moeten bijstellen. Dit jaar groeit deze markt met 19,4% naar 260,9 miljoen stuks in plaats van het eerdere gemelde 22%. De gemiddelde verkoopprijs van Apple blijft op niveau en in het zakelijke segment gaat Microsoft met hun Windows-tablet significant groeien.

Eindelijk gaat Instagram, onderdeel van Facebook, haar 180 miljoen gebruikers verzilveren. Het heeft een overkomst gesloten met de advertentieverkopers van Omnicom, dat voor minstens € 75 miljoen de komende jaren aan advertentieruimte bij Instagram gaat kopen.

Vodafone gaat samenwerken met Volkswagen en gaat vanaf 2015 een speciale incar simkaart leveren die Audi-bezitters via 4G toegang geeft tot internet via het ingebouwde infotaiment systeem. Vodafone is zo en zo erg actief in deze m2m-markt en heeft ook al deals met BMW en Hyundai.

Sony gaat haar hoofdkantoor in Tokyo verkopen voor € 112 miljoen. Eerder maakt het Japanse elektronicaconcern al bekend dat het 5.000 mensen gaat ontslaan en hun TV en PC-divisie gaat verkopen. Dit alles om kosten te besparen en hun winst te verhogen.

MediaTek, de Taiwanese chipfabrikant voor mobiele telefoons en tablets, heeft het goed gedaan in februari. De omzet steeg in vergelijking met vorig jaar met 158,2% naar recordhoogte van € 373 miljoen. Vooral hun nieuwe octa-core CPUs verkopen goed.

ASUS komt met een speciale promotie voor de Nexus 7 tablet.

Draadloos opladen gaat echt doorbreken dit jaar.

Zo heeft de marktleider in Nederland, het bekende Esorun, aangekondigd nog tijdens de CeBIT met nieuwe producten op de markt te komen.

Terug van weggeweest. HP komt met een 8” tablet de, hoe orgineel, HP 8. Voorlopig gaat deze tablet rond de € 130. De tablet heeft heel veel weg van de iPad Mini. Zo is het scherm 7,85” met een resolutie van 1024 * 768 en krijgt het een quad-core processor met 1 GB werkgeheugen en een externe opslag van 16 GB en Android 4.2.

Ziet er zo op het plaatje mooi strak uit.

In Amerika is een echte prijzenoorlog rondom de Apple iPhone ontstaan. De strijd gaat tussen Walmart, Best Buy en Target. Walmart lijkt de winnaar en biedt nu een iPhone 5S met abonnement aan voor US$ 119 (€ 86). Target geeft je US$ 150 (€ 108) voor je oude iPad 2 plus nog eens US$ 30 (€ 22) aan vouchers als je meteen een nieuwe iPad bij hen koopt.

Eindelijk een smartwatch-concept dat zo goed is dat je eigenlijk meteen verkocht bent.

Eerder Kwam Motorola tijdens MWC met het bericht dat zij nog dit jaar met een smartwatch uitkomt dat er gewoon goed uitziet. Wij kunnen niet wachten.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel