Newsflash

Het lijkt dat de laatste paar maanden dat Steve Ballmer CEO bij Microsoft was niet geheel zonder slag of stoot zijn gegaan. In juni vorig jaar liep het zo hoog op dat Ballmer tijdens een board-meeting over de mogelijke overname van Nokia dat als de plannen niet doorgingen hij geen CEO meer kon zijn. Hij wilde zowel Here (kaarten en navigatie) als ook te hardware-divisie van Nokia overnemen. Hij heeft gedeeltelijk zijn zin gekregen want Here is bij Nokia achter gebleven.

De teloorgang van BlackBerry begon toen in oktober 2011 hun service enkele dagen niet meer werkte. Helaas voor de Canadese fabrikant is hun eigen netwerk weer enige dagen uit de lucht geweest. Dit keer alleen in Canada en Azië. Vooral die laatste regio is pijnlijk omdat BlackBerry net in Indonesië met een nieuw toestel is uitgekomen de Z30. Het aandeel staat nu 2,4% lager.

Een grote tegenslag en overwinning voor Samsung in Amerika in hun patentenstrijd met Apple. Een rechter heeft het vonnis afgerond waarin Samsung veroordeeld wordt tot het betalen van US$ 929,8 miljoen (€ 677 miljoen) aan Apple voor het schenden van patenten. De eis van Apple om een importban om Samsung toestellen goed te keuren verwierp dezelfde rechter. Aan het einde van deze maand treffen de twee kemphanen elkaar op nieuw in de rechtbank in een andere patentenrechtszaak.

De doorgaans goed ingelichte Taiwanese bron DigiTimes komt met het bericht dat Foxconn 90 miljoen Apple iPhone 6 smartphones moet gaan produceren vanaf april 2014. Een enorm aantal zeker als je bedenkt dat er in het vierde kwartaal in totaal 51 miljoen iPhones door Apple zijn verkocht.

Nokia komt op 19 april naar verluid met twee nieuwe Lumia toestellen. Naast de Lumia 603/635 komt er ook een Lumia 930. De 603/635 wordt de opvolger van de 620 en de 930 is de GSM-variant van de Lumia Icon. Beide toestellen worden wel meteen met Windows Phone 8.1 uitgerust.

De Franse operator SFR, eigendom van Vivendi, staat al enige tijd te koop. Vivendi heeft nu twee aanbiedingen ontvangen. Zowel de kabelaar Altice als de operator Bouygues hebben miljarden voor SFR geboden. Nu is het zaak voor Vivendi om de beste deal te kiezen.

Microsoft heeft Onedrive, hun succesvolle cloud-dienst, naar de BlackBerry gebracht. Vanaf vandaag kun je Onedrive, tot vorige week nog Skydrive, op je BB10 toestel installeren.

Onedrive is te vinden in BlackBerry World.

Er schijnt een overstock van 3 miljoen Apple iPhone 5C toestellen te zijn, die op dit moment nog in het magazijn van Apple’s assembleur in China Pegarton liggen. Wellicht tijd om de 5C een budget iPhone te laten worden door de prijs drastisch naar beneden aan te passen. Maar of dat gaat gebeuren?

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel