Newsflash

Apple ligt in België op de pijnbank. Ondanks aandringen van de Belgische overheid blijft Apple maar één jaar garantie geven op hun producten, terwijl dit binnen de EU altijd 24 maanden moet zijn. Een rechter gaat nu bepalen welke strafmaatregelen er genomen gaan worden. Eerder werd in Italië eenzelfde soort zaak door Apple verloren.

De Amerikaanse elektronica-retailer RadioShack heeft het erg moeilijk. Vorig jaar werd er een verlies geleden van € 290 miljoen en daarom worden er drastische maatregelen voorbereid. Er worden 1.100 winkels gesloten waarna de keten er nog wel ruim 4.000 heeft. Ook heeft RadioShack recent zogenaamde conceptstore geopend die veel meer winst maken dan normale winkels. De koersverandering moet ervoor gaan zorgen dat de winkelier op niet altijd lange termijn weer gezond is.

De Taiwanese mobiele telefoonfabrikant HTC blijft in zwaar weer. In februari is hun omzet in vergelijking met 12 maanden geleden met 36,45% gedaald naar € 173 miljoen. In vergelijking met januari is de omzet met 25,29% teruggelopen. Geen goede vooruitzichten. HTC komt op korte termijn uit met een nieuw toestel dat de code naam M8 heeft. Nog deze maand, 25 maart, wordt dit toestel officieel voor het eerst getoond en krijgt dan, volgens bronnen, de naam 'All new HTC One'. Wij zijn benieuwd.

Eerder bracht Telebeeld het bericht dat Google interesse toonde in smartband-maker Basis. Helaas voor Google, maar het heeft er alle schijn van dat Intel het bedrijf gaat over nemen voor een bedrag tussen de € 73 miljoen en € 109 miljoen.  Basis marktaandeel wordt geschat op zeven procent en is vooral actief in de fitnessmarkt.

In de categorie 'het kan niet waar zijn' het bericht dat Facebook overweegt het bedrijf Titan Aerospace over te nemen. Titan maakt drones die door zonne-energie vijf jaar achter mekaar in de lucht kunnen blijven zonder te landen. Facebooks oprichter Mark Zuckerberg heeft eeder het idee gelanceerd om in Afrika gratis WiFi aan te bieden. Het oorspronkelijke idee was om dit via luchtballonnen te doen maar nu dus via drones. Facebook wil 11.000 drones bestellen. De overnameprijs wordt geschat op € 44 miljoen.

Peter Oppenheimer, CFO van Apple, verlaat in september na ruim 10 jaar op deze positie te hebben gezeten het bedrijf en wordt opgevolgd door Luca Maestri. Maestri is vorig jaar overgestapt van Xerox naar Apple en is de afgelopen maanden klaar gestoomd als nieuwe CFO van Apple. Oppenheimer gaat meer tijd besteden met zijn familie maar is wel gisteren toe getreden door de Raad van Commissarissen van Goldman Sachs.

Het lijkt dat de Indiase smartphone-fabrikant Karbonn de eerste fabrikant is, die met een dual-boot smartphone komt. Hun CEO, Sudhir Hasija, heeft in een interview met de Time of India gezegd dat het twee dagen geleden een overeenkomst hierover met Microsoft heeft getekend. Binnen drie maanden komt Karbonn met een Windows Phone smartphones uit en niet lang daarna met de eerste dual-boot - dus Android en Windows - toestellen. Karbonn wil met deze telefoons vooral zakelijke gebruikers en gadget-freaks bereiken. Wij zien het voordeel nog niet helemaal van zo'n dual-boot telefoon. Karbonn heeft in  Europa het Britse bedrijf Santok, vooral bekend van hun StK accessoirelijn,  als distributeur. Wij zijn benieuwd wanneer deze telefoons naar Europa komen.

Hoewel met klem tegengesproken, zijn er berichten dat Samsung problemen heeft met de productie van de Galaxy S5. Volgens de geruchten zijn er problemen met de vingerafdruksensor. Mede daarom is zo’n scanner niet in de nieuwe Galaxy Note 3 gemonteerd. Wij zullen er snel genoeg achter komen wat de S5 gaat volgende maand al in de verkoop.

Het lijkt dat BlackBerry meer en meer succes gaat hebben in het leveren van software voor auto’s. Gisteren konden wij nog melden dat Apple met CarPlay komt. Vandaag meldt BlackBerry dat hun QNX operating software Apple’s platform gaat ondersteunen. Wij zullen QNX in veel meer auto’s gaan zien dan alleen die van Ford. BlackBerry stijgt op dit bericht ruim 2% op de beurs.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel