Newsflash

Eerder kwamen wij al met het bericht dat Microsoft de prijs voor een Windows 8.1 licentie sterk ging verlagen voor apparaten die in de winkel minder dan € 180 gaan kosten. Nu komt ook het verhaal naar buiten dat Microsoft overweegt met een gratis Windows 8.1 voor Windows 7-gebruikers gaat komen. Deze versie, ‘Microsoft 8.1 with Bing’ genoemd, wordt standaard gebundeld met andere Microsoft applicaties.

Apple heeft een belangrijke patentenrechtzaak in Duitsland gewonnen. IPcom, een bedrijf dat patenten koopt om deze vervolgens via de rechter te gelden te maken, eiste € 1,57 miljard van Apple voor het misbruik van hun patent dat het toch mogelijk maakt om alarmnummers te bellen, zelfs als het netwerk ‘overload’ is. De rechter heeft de zaak niet ontvankelijk verklaard. Game over voor IPcom.

Beetje laf van Acer. Het bedrijf heeft aangekondigd voorlopig alleen maar Android smartphones te gaan maken. Pas als Windows Phone een marktaandeel van meer dan 15% heeft in Europa gaat het Taiwanese bedrijf serieus overwegen om ook met Windows telefoons te komen. Sony lijkt wel de stap te overwegen en zou een Sony Windows Phone onder hun merknaam Vaio willen uitbrengen. 

Volgens berichten gaat de nieuwe in Barcelona aangekondigde Sony Xperia M2 slechts € 289 kosten. Lijkt ons wat aan de lage kant voor een Sony Android telefoon. De M2 krijgt een 4,8” scherm met een resolutie van 960 * 540, een quad-core 1,2 GHz processor met 1 GB werkgeheugen en een 8 MP camera. Het toestel draait op Android 4.3 en is vanaf volgende maand te koop.

Het gaat goed met de Microsoft Windows-Store. Het bedrijf zegt dat er nu dagelijks 4 miljoen apps gedownload worden. Ter vergelijking er worden dagelijkse zo’n 6 miljoen apps geïnstalleerd vanuit Apple Apps-store. Als het waar is dan is de 4 miljoen een groei van 235% in vergelijking met oktober toen er nog dagelijks 1,7 miljoen gedownload werden volgens Microsoft. 4 miljoen lijkt dus een beetje overdreven en niet erg waarschijnlijk.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel