Newsflash

De Chinese fabrikant Xiaomi heeft een nieuwe verkooprecord behaald met hun MI2-serie smartphones. Er zijn tot nu toe ruim 15 miljoen stuks van verkocht, voornamelijk in hun thuisland. Recent is Xiaomi - zij verkopen hun telefoons alleen direct via hun eigen site - in Taiwan, Hongkong en Singapore. Om dit succes te vieren is de prijs van de MI2 verlaagd. Tja dat kan ook natuurlijk.

De Europese Unie heeft Google en Apple uitgenodigd om te komen praten over  zogenaamde 'in-app'-aankopen, tijdens het spelen van spelletjes aankopen van extra credits, niet aan banden kan worden gelegd. Dit binnen een app kopen wordt ook wel 'Grossing' genoemd. Een recente zaak in Engeland waar een acht jarig meisje voor € 4800 op de iPhone van haar vader 'in-app'- aankopen deed in de app 'My Horse and Smurfs'Village' was de aanleiding voor consumentenorganisaties om in Brussel aan de bel te trekken. Overigens heeft Apple de vader het geld teruggegeven. Over vijf jaar gaat er in deze markt in Europa € 63 miljard rond. Meer dan substantieel dus.

Het Nederlandse initiatief om een modulaire smartphone te ontwikkelen - en dan bedoelen wij niet de Chinese importtelefoon van Fairphone natuurlijk - overgenomen door Motorola en nu door Google project Ara gaat op 15 en 16 april een conferentie organiseren voor geïnteresseerde ontwikkelaars.

Je kunt online deelnemen en een zeer kleine selecte groep wordt uitgenodigd om naar de conferentie in Mountain View Californië te komen. Google wil hiermee het project een extra boost geven.

Google wil de Ara smartphone begin 2015 op de markt brengen voor een prijs die onder de € 36,50 ligt. Het prototype wordt 9,7 mm dik en krijgt om de kosten te drukken alleen een WiFi-module.

Boeing, je weet wel van de vliegtuigen, komt met een Android smartphone, maar dan wel een hele speciale. Het toestel gaat de Boeing Black heten en richt zich op de niche-markt van zwaar beveiligde toestellen. De Black wist alle op het toestel aanwezige data als je probeert het toestel open te breken. Natuurlijk zijn de gegevens zo-en-zo helemaal encrypt.

Het toestel heeft een 4,3” scherm met een 1,2 GHz dual-core processor en een 1590 mAh batterij. Welke Android-versie gebruikt wordt is niet bekend. Prijs en beschikbaarheid zijn nog niet bekend. Met dit toestel gaat Boeing de concurrentie aan met BlackBerry in de zeer lucratieve ‘high security’-markt.

Sony gaat haar eigen winkels in Amerika sluiten. Op dit moment heeft het Japanse bedrijf 20 winkels verspreid over de USA. Met de sluiting gaan ongeveer 1.000 banen verloren. Sony moet kostenbesparen en wil meer met grote ketens als bijvoorbeeld Best Buy gaan samen werken.

Even wat details over hoe goed Tech Data Mobile het in Engeland doet. Hun grootste klant is daar de retailer Phones4U. Sinds juli 2013 heeft Tech Data ruim 5,5 miljoen mobiele telefoons, simkaarten en accessoires naar de 700 winkels van deze keten gestuurd. Imposante getallen.

Paypal en Samsung werken samen om een app te maken die het mogelijk maakt contactloos te betalen met een smartwatch. Vanaf april beschikbaar voor het nieuwe slimme horloge van Samsung de Gear 2. Omdat Samsung nu Tizen als operating systeem gebruikt ligt het niet voor de hand dat deze app ook voor anders, Android, smartwatches komt. Eerder werd al bekend dat Paypal en Samsung ook samenwerken om de vingerafdrukscanner van de nieuwe Samsung Galaxy S5 te gebruiken om betalingen te autoriseren. Even over de sensor vegen en je betaling is gedaan. Super handig.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel