Newsflash

Veel positief ineens over BlackBerry. Het bedrijf heeft vandaag twee nieuwe smartphones aangekondigd de Z3 en de Q20. De Z3 is een 5” full-touch basistoestel dat in opkomende markten voor rond de € 165 verkocht gaat worden. De Z3 wordt in april al in Indonesië gelanceerd. De Q20 is BlackBerry’s nieuwste toetsenbord telefoon.  Eigenlijk een klassieke BlackBerry met BB10, dus met de bekende trackball. De Q20 krijgt en 3,5” scherm en komt in de tweede helft van het jaar op de markt. Naast deze twee nieuwe telefoons was daar eerder al het bericht dat Ford definitief voor BlackBerry QNX-OS voor hun auto’s heeft gekozen. Het succes van WhatsApp deed Chen verzuchten dat hij ook openstaat voor de verkoop van BBM. En BBM komt naar Windows Phone. Al dit goede nieuws maakten dat de BlackBerry aandelen met 6,6% stegen.

Microsoft houdt zijn belofte en maakt Nokia’s oude CEO Stephen Elop en gaat Micrsofts ‘Devices & Studios’-businessunit leiden. Hier komen natuurlijk ook de smartphones in.

Nederlanders gebruiken veel minder hun smartphone om online te shoppen dan de rest van de wereld, volgens onderzoek van PwC. Net iets minder dan 25% van de Nederlandse consumenten gebruikt de telefoon wel eens om iets op internet aan te schaffen, terwijl het gemiddeld op 43% wereldwijd ligt.

Eindelijk zijn de specificaties van de nieuwe Samsung Galaxy S5 bekend gemaakt. Het toestel krijgt een 5,1” scherm met een resolutie van 1920 * 1080. Dit is gelijk aan de S4 en valt dus ronduit tegen. Wel nieuw is dat de S5 een vingerafdruksensor krijgt net zoals de Apple iPhone 5S. De camera wordt 16 MP (tegenover 13 MP bij de S4) en kan 4K video’s opnemen. De processor is van Qualcomm en is een quad-core 2,5 GHz CPU. Ook krijgt de telefoon een hartslagmeter en de nieuwste WiFi standaard. Je kunt Samsungs nieuwe fitness-devices, Gear Fit, aan de S5 koppelen waarop je dan ook meteen notifications ontvangt. Samsung gaat hiermee de concurrentie aan met Nike’s Fuelband. Tja, allemaal mooie specificaties maar de hype was groot en dus valt de Galaxy S5 wat tegen.

ZTE pakt uit in Barcelona met twee mooie nieuwe Firefox-toestellen en een grote nieuwe phablet de Grand Memo II. Minder goed nieuws uit Duitsland voor ZTE. Daar loopt een patentenrechtzaak tegen Vringo. En juist dat bedrijf maakt nu bekend dat een rechter in Duitsland een verkoopban op bepaalde producten niet gaat opheffen.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel