Newsflash

Bijzonder opzienbarend nieuws uit Engeland. Dixons en Carphone Warehouse reageren op sterke geruchten dat beide bedrijven met elkaar in onderhandelingen zijn over een mogelijke overname van Dixons door Carphone Warehouse. Uiterlijk op 24 maart 2014 moet er een bod zijn uitgebracht. Volgens ons een logische samenwerking. Dixons is bijzonder sterk online en CWH is de grootste Britse Telecomretailer. Nog even voor de zekerheid: Dixons Nederland is eigendom van de BAS groep en heeft niets (meer) met hun Engelse naamgenoot te maken. Carphone Warehouse is in Nederland de eigenaar van The Phonehouse.


Sony kondigt in Barcelona twee nieuwe smartphones en een nieuwe tablet aan. Allereerst is daar de Sony Xperia Z2, de nieuwe kroonjuweel van Sony. Het 5,2"toestel met een resolutie van 1920 * 1080 krijgt een Snapdragon 801 quad-core 2,3 GHz processor met maar liefst 3 GB werkgeheugen. Ook de camera is imposant met zijn 20,7 MP en full 4K video-support. Het toestel is IP58 gecertificeerd dus kan tegen een stootje en een regenbui. Verwachte prijs rond de € 600. Sony komt ook met de Xperia M2. Dit 4,8" toestel met een resolutie van 960 * 540 krijgt een quad-core 1,2 GHz CPU met 1 GB intern geheugen. Deze smartphone krijgt een 8 MP camera en draait op Android 4.3.

Daarnaast onthult Sony de Xperia Z2 tablet. Ook deze tablet is bestand tegen stof- en waterinvloeden en heeft een extra sterk 10,1" full HD (1920 * 1200) scherm. Het hart van deze tablet is een quad-core 2,3 GHz processor met 3 GB aan werkgeheugen. Het externe geheugen is 16 GB. De tablet met een 8 MP camera komt in een WiFi en 4G versie in maart op de markt.

Ook ZTE kan natuurlijk niet achterblijven en komt met de Grand Memo II LTE phablet. Deze smartphone met een groot 6"scherm heeft een Snapdragon 400 processor en 2 GB aan werkgeheugen. De camera is 13 MP en de webcam 5 MP. Vanaf april in China en vlak daarna in de rest van de wereld. Enne meteen met Android 4.4 KitKat.

Hetzelfde ZTE introduceert ook twee nieuwe Firefox OS smartphones, de Opera C en Open II. De Open C krijgt een 4" scherm met een resolutie van 800 * 480 en een 1,2 GHz processor met 512 MB geheugen. Het toestel komt in het tweede kwartaal van dit jaar in Zuid-Amerika op de markt. De Open II is echt een basic telefoon. Het 3,5" scherm met een resolutie van 480 * 320 maakt dit duidelijk. De processor is draait op 1,2 GHz en krijgt de beschikking over 256 MB. Verder beschikt deze smartphone over een 2 MP camera. ZTE wil dit jaar nog meer dan 1 miljoen Firexfox OS smartphones wereldwijd verkopen. Ambitieus, dat wel.

BlackBerry's BBM is vanaf de zomer ook beschikbaar voor Windows Phones. Eerder kwamen al BBM-versies uit voor iOS en Android. In het begin ging het hard met BBM maar de laatste tijd lijkt het wat minder explosief te groeien. Wellicht stimuleert de recente overname van WhatsApp door Facebook gebruikers om toch over te stappen op BBM. BBM komt wel standaard op de nieuwe Nokia X-serie, maar dat ligt voor de hand omdat dit Android smartphones zijn.

LG heeft maar liefst 40 miljoen Optimus L-serie smartphones wereldwijd verkocht. Tijdens de MWC heeft LG de LIII aangekondigd, dus het succes duurt nog wel even voort.

Gisteren bracht Telebeeld al het bericht dat Huawei met een smartwatch komt de Talkband B1. Vandaag komt het bedrijf met wat meer details naar buiten. Het slimme horloge krijgt een 1,4" OLED scherm en een kleine 90 mAh batterij. Volgens Huawei kun je het horloge in 2 uur volledig opladen en kun je daarna de smartwatch dan zes dagen gebruiken. In vergelijking de accu van de nieuwe Samsung Gear 2 is 300 mAh. Nogal een verschil. Het 14,6 mm dikke horloge geeft je ook de mogelijkheid om mee te bellen. Huawei heeft heel slim een headset in het horloge geïntegreerd.

De prijs is nog niet bekend. Wel dat het slimme horloge in het tweede kwartaal naar Europa komt.

WhatsApp gaat de mogelijkheid om gewoon te bellen - voice calls - aan hun app toevoegen. Dus net als bijvoorbeeld Skype en Viber kun je dan WhatsApp gebruiken om anderen - die wel WhatsApp hebben - gratis te bellen. Niet uniek wat enige tijd geleden heeft BlackBerry deze functionaliteit ook al toegevoegd. Wel opmerkelijk is dat WhatsApp meldt dat sinds de overnameaankondiging door Facebook het aantal actieve gebruikers met 15 miljoen is gestegen naar nu 465 miljoen. Dagelijks gebruiken 330 miljoen mensen actief de service. 330 miljoen!

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel