Newsflash

Microsoft gaat de licentieprijs voor Windows 8.1 verlagen met maar liefst 70% naar € 10,90 (normaal € 37). Maar dan alleen voor tablets die minder dan € 182 in de winkel gaan kosten. Hiermee wil Microsoft de concurrentie aangaan met Android en Windows 8.1 zo een verkoop-boost te geven.

Een dag na de spectaculaire verkoop van WhatsApp aan Facebook voor € 13,8 miljard is de berichtendienst meer dan drie uur op zwart gegaan. De reden hiervoor is nog niet bekend gemaakt. Analisten hebben verder berekend dat WhatsApp en andere mobiele berichtendiensten operators tot nu toe € 23,6 miljard gekost hebben aan misgelopen SMS-omzet. Een gigantisch bedrag.

Het lijkt dat autofabrikant Ford stopt met Microsoft Windows als basis voor haar in-car entertainment- en informatiesysteem. Ford stapt over op BlackBerry QNX, dat sneller, goedkoper en flexibeler is. Ford heeft meer dan zeven miljoen Sync-gebruikers wereldwijd. Voor 39% van autokopers is het entertainment, informatie en navigatiesysteem de belangrijkste keuze bij de aanschaf van een auto.

See you in court. Apple en Samsung zijn er definitief niet in geslaagd om hun patentenverschil buiten de rechtbank op te lossen. Dus eind maart terug naar de rechter. Samsung staat wel duidelijk op achterstand en wordt hoogstwaarschijnlijk gedwongen Apple een enorm bedrag te gaan betalen.

Apple heeft de softwareontwikkelaar Burstly gekocht. Burstly maakt testsoftware voor mobiele applicaties TestFlight genaamd. Wereldwijd is dit de leidende software voor het analyseren van bugs en fouten die bij het testen van software ontdekt worden.

Google heeft details bekend gemaakt van project Tango voor smartphones. Het bedrijf toonde een prototype van een telefoon die via 3D scanning en imaging een 3D afbeelding maakt van de omgeving. Tango’s ontwikkeldivisie is niet aan Lenovo verkocht.

Ook Google koopt een softwareontwikkelaar. Spider, dat software ontwikkelt om zogenaamde click-fraude te ontdekken, is overgenomen voor een niet nader bekend gemaakt bedrag.

Er zijn twee nieuwe telefoons van Huawei gelekt en een smartband, een sportieve smartphones, door EVleaks. Dit zou de nieuwe Huawei Ascend G6 moeten zijn.

Op onderstaande foto zien wij inderdaad een smartphone en smartwatch. Maar of deze ook echt van Huawei zijn, dat valt nog te bezien.

Het is Barca time. Alcatel lanceert drie nieuwe smartphones. De Idol 2, Idol 3 mini en the OneTouch Pop Fit. De Idol 2 heeft een 5” scherm met een resolutie van resolutie van 1280 * 720, een quad-core 1,2 GHz processor en een 8 MP camera. Voorlopig nog met Android 4.3 maar er is een upgrade naar KitKat beloofd. De 3G versie kost € 199 en de 4G is iets duurder en komt uit op € 249. Redelijk toestellen met dito prijs. De Idol 2 mini heeft een 4,2” scherm en een 1,2 GHz CPU. Wel een camera van 8 MP. De 3G variant komt op € 169 en de 4G versie is € 209. De OneTouch Pop Fit is een entry-level telefoon met een relatief klein scherm van 2,8”, 1 GHz processor en 512 MB werkgeheugen. Grappig aan dit toestel is dat je er vijf verschillende covers (zwart, roze, blauw, geel en rood), een transparante flip-cover en een armdraagband bij krijgt samen met speciale JBL oordopjes. Dit is het goedkoopste Android en toestel en gaat verkocht worden voor slechts € 89.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel