Newsflash

Samsung komt vanaf vandaag met een firmware-update voor de Galaxy Note 3. Er is gebleken dat wanneer je de Note 3 voorzien was van Android 4.4 KitKat update, er problemen waren met accessoires en dan vooral met de s-view functionaliteit.

Dit wordt met deze update opgelost. Zoals altijd rolt Samsung de update gefaseerd uit. Dus wij moeten nog even geduld hebben.

Een nieuw record. De in ons land totaal onbekende Chinese fabrikant Gionee komt met de dunste smartphone ter wereld. De Elife S5.5 is slechts 5,55 mm dik (of liever gezegd dun). Ter vergelijking de dunne Huawei Ascend P6 is 6,2 mm dik en de Apple iPhone  5S 7,6 mm.

De Elife S5.5 heeft een 5"scherm, een octa-core 1,7 GHz processor met 2 GB werkgeheugen en een 13 MP camera. Het toestel draait op de Android-variant Amigo OS en gaat in China € 270 kosten. Gionee wil het toestel ook in 40 andere landen op de markt brengen. Welke dit zijn is nu nog niet bekend gemaakt.

Het Amerikaanse navigatiebedrijf Garmin, de grootste concurrent van ons eigen TomTom, is met haar vierder kwartaalcijfers gekomen. Garmins omzet is uitgekomen op € 553,4 miljoen met een nettowinst van € 119,2 miljoen. En dat is fors. De vooruitzichten voor 2014 zijn goed. Garmin verwacht een omzet tussen de € 1,89 miljard en €1,96 miljard - fractioneel hoger dan dit jaar - en een vergelijkbare nettowinst als in 2013. In tegenstelling tot TomTom is Garmin minder afhankelijk van de auto-industrie omdat het bijvoorbeeld ook navigatiesystemen aan de luchtvaart levert. Bovendien doet Garmin alles zelf en zo besteden zij de ontwikkeling en productie bijvoorbeeld niet uit. Het aandeel van Garmin staat op dit moment ruim 10,% hoger op dit nieuws.

China bijt door. En in dit geval is chipproducent Qualcomm de gebeten hond. Eerder gelastte de autoriteiten al een onderzoek naar Qualcomms licentiepraktijken, nadat er klachten waren van Chinese fabrikanten – waarschijnlijk Huawei en ZTE - over de dominantie van Qualcomm in de LTE/4G-chips-markt. China is belangrijk voor Qualcomm omdat het op dit moment bijna geen geld verdient aan de in China gebruikte mobiele telefoontechnologie TD-SCDMA. De verwachte snelle acceptatie van 4G in China kan dit op korte termijn veranderen. Wij wachten dat Qualcomm het snel op een deal gaat gooien.

De website Digitimes onthult dat Apple een order gaat plaatsen bij het Taiwanese bedrijf TPK voor het leveren van flexibele AMOLED-schermen voor hun iWatch.

Vanaf april kan dit bedrijf zo’n 2 miljoen schermen per maand produceren. Is en blijft natuurlijk nog een gerucht omdat noch Apple noch TPK het bericht willen bevestigen.

Is dit een afbeelding van de nieuw HTC M8, omgedoopt naar HTC One (2014)? Op 25 maart weten wij het zeker.

Het toestel lijkt verdacht veel op een …… HTC one.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel