Newsflash

HTC gaat serieus proberen om marktaandeel terug te winnen. Om te beginnen Amerika.

HTC garandeert dat bezitters van de One, One Max en One min voorlopig altijd kunnen beschikken over de nieuwste Android versie. Daarnaast gaat je scherm kapot in de eerste zes maanden - dus ook als het je eigen schuld is - dan wordt deze gratis door HTC vervangen. En het bedrijf geeft je maar liefst 25 GB of zelfs 50 GB gratis Cloud-storage via Google Drive. Het zou mooi zijn als HTC deze promotie ook in ons land gaat doen.

Het lijkt dat de nieuwe Samsung Galaxy S5 ook een vingerafdruksensor krijgt net zoals eerder de Apple iPhone 5S. De scanner kun je gebruiken om het toestel te 'unlocken' maar ook om in te loggen op geselecteerde websites. Het toestel, dat waarschijnlijk volgende week in Barcelona het licht gaat zien, komt in twee uitvoeringen.  De duurste versie krijgt een octa-core Snapdragon 800 processor met 3 GB werkgeheugen en een mega-resolutie scherm van 2560 * 1440 (2K). De andere variant krijgt een Samsung Exynos octa-core CPU met 2 GB werkgeheugen en een resolutie van 1920 * 1080. Nog even geduld tot volgende week.

Google heeft haar pijlen gericht op de smartphone fabrikant Basis. Op dit moment heeft het bedrijf een slim horloge de Basis Health Tracker. Zoals de naam al doet vermoeden zijn de horloges vooral gericht op de gezondheidsmarkt met een ingebouwde hartslag - en temperatuurmeter. Basis is bezig met een herfinancieringronde en klopt nu dus ook aan bij Google.

HTC gaat haar nieuwste toestel niet in Barcelona voor het eerst tonen maar een maand later op 25 maart in Londen. Het bedrijf heeft net een persuitnodiging verstuurt voor de introductie van de HTC M8.

Gaat de nieuwe smartwatch van Samsung, de Galaxy Gear, op een ander operating systeem draaien? Kiest Samsung ervoor om de nieuwe Gear op hun eigen Linux-variant Tizen te laten draaien in plaats van op Android? Volgens de geruchten zou dit zo maar kunnen. Hierdoor wordt Samsung minder afhankelijk van Google en krijgt haar eigen OS een boost. Volgende week in Barcelona gaat Samsung wellicht meerdere nieuwe smartwatches introduceren.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel