Newsflash

TomTom HD traffic is nu al beschikbaar voor ruim 6 kilometer weg in China. China is voor TomTom een enorm belangrijke markt. Het autobezit stijgt ieder jaar met 15%. De verkeersinformatie is nu beschikbaar voor 99,5% van het Chinese wegennetwerk. Imposant.

De eerste Nokia Android smartphone de Nokia X gaat slechts € 81 kosten. Een echt entry-level toestel. De X gaat draaien op Android 4.4 en krijgt een 1 GHz processor met 512 MB werkgeheugen en 4 GB opslagruimte. Op het toestel geen Google Play Store maar wel Nokia’s HERE (navigatie) en een eigen Nokia Android app-store. Nokia doet het altijd goed met goedkopere toestellen. De Lumia 520 is Nokia’s best verkochte Windows Phone toestel en de Asha telefoons zorgen ervoor dat Nokia nog steeds de tweede fabrikant ter wereld is.

De eerste BlackBerry die samen met Foxconn is ontwikkeld de Jakarta, komt al in april van 2014 al op de markt. BlackBerry heeft nog steeds in Indonesië een marktaandeel van 14%. Wel is dit op het hoogtepunt 40% geweest.  Het eerste toestel gaat een full touch-toestel worden. Kostprijs rond de € 74. Deze smartphone komt waarschijnlijk niet naar Europa.

Microsoft heeft nu ook officieel aangekondigd dat SkyDrive OneDrive gaat heten. Met de slogan ‘OneDrive. Al het goed van SkyDrive en meer’ gaat Microsoft de boer op.

Dit is geen vrije keuze van Microsoft. Na een proces van de Engelse TV-zender SKY heeft Microsoft de naam moeten aanpassen.

BlackBerry heeft een nieuwe grootaandeelhouder Third Point Capital. Dit bedrijf heeft bekend gemaakt dat het 10 miljoen BlackBerry aandelen heeft ter waarde van € 67 miljoen.

Viber, een concurrent van Skype, dat je gratis laat bellen met andere Viber-gebruikers is verkocht voor € 657 miljoen aan het Japense bedrijf Rakuten. Viber heeft wereldwijd 280 miljoen gebruikers, verdeeld over 200 landen. Per maand gebruiken ongeveer 100 miljoen mensen Viber om te bellen. Vooral populair in de zogenaamde opkomende markten. In 2103 was de omzet van Viber € 1,11 miljard en het verlies kwam uit op € 21,6 miljoen. Sinds kort kun je met Viber, tegen betaling, ook goedkoop bellen met mobiele telefoonnummers en zogenaamde landlijnen.

Het gaat nu toch echt gebeuren. Apple gaat stoppen met de verkoop van de iPad 2. Nu nog te koop voor € 379. De iPad gaat er onder door omdat de verkopen van de iPad Air en Mini zo goed zijn.

Sygic komt met een nieuwe gratis app de Speedometer. Beschikbaar voor Android en iOS en binnenkort ook voor Windows Phone. De app geeft zeer nauwkeurig je snelheid aan en je kunt het ook gebruiken om mobiele flitsers te melden. Dit is een poging van Sygic, bekend van hun navigatie-software, om het succesvolle Flitsmeister van haar kroon te stoten in Nederland.

De Chinese fabrikant  Xiaomi is weer met een nieuwe succes nummer gekomen, de: Hongmi 1s. Het toestel heeft een nieuwe processor gekregen de Qualcomm Snapdragon 400. Te koop in China voor € 95. Wij garanderen weer een groot succes.

De gesprekken, op verzoek van de rechtbank, tussen Samsung en Apple om het buiten de rechtbank oplossen van hun patentenconflict is mislukt. Vorige week hebben beide CEO’s van de bedrijven elkaar ontmoet maar het lijkt dat er toch geen oplossing is gekomen. Er hangt Samsung nog steeds een boete van € 680 miljoen boven het hoofd in Amerika. Op 19 februari wordt de rechtszaak weer doorgezet.

BestBuy, de grootste elektronicawinkel in Amerika, heeft de prijs van de Samsung Galaxy Gear met 50% verlaagd. Komt er op korte termijn een nieuwe smartwatch van Samsung? Misschien toch in Barcelona volgende week. In Nederland krijg je een Gear gratis bij een Samsung Note 3.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel