Newsflash

Lenovo's CEO Yang Yuanging is ervan overtuigd dat hij op zeer korte termijn Motorola weer winstgevend kan maken. Door de samenvoeging van de twee bedrijven kunnen Lenovo en Motorola veel voordeliger inkopen. Daarnaast gaat Lenovo het merk Motorola weer introduceren in China. Traditioneel een van de belangrijkste markten voor Motorola.

Volgens geruchten gaat Dennis Woodside, nu nog CEO van Motorola, naar Dropbox. Woodside wordt bij de cloud-storagespecialist de eerste COO. Zijn opdracht is om Dropbox populairder te laten worden bij zakelijke gebruikers. Ook moet hij zich richten op de educatieve-markt. Dropbox kampt de laatste maanden met tegenvallende resultaten door toenemende concurrentie.

Op het komende MWC in Barcelona eind februari kunnen wij een vloedgolf van nieuwe smartwatches verwachten. In de laatste zes maanden van 2013 zijn er wereldwijd al 1,6 miljoen slimme horloges verkocht volgens de Britse onderzoekers van Canalys. Samsung domineert ook in deze markt met een aandeel van meer dan 50%.

De analisten van Canalys voorspellen een spectaculaire groei  van het aantal verkochte smartwatches in de komende vier jaar.

In Barcelona komen ook Lenovo, ZTE, LG en Huawei met prototypes. Het wachten is natuurlijk op Apple die waarschijnlijk later dit jaar eindelijk met de iWatch komt.

LG heeft officieel de LG G Pro 2 geïntroduceerd.  Het toestel krijgt een 5,9"scherm met een resolutie van 1920 * 1080 en wordt aangedreven door een 2,26 GHz quad-core Snapdragon processor met maar liefst 3 GB aan werkgeheugen. De smartphone komt in een 16 en 32 GB uitvoering en krijgt een 13 MP camera die een speciale 'selfie' fliststand krijgt.

Google stelt eisen aan fabrikanten die gebruik willen maken van Android. Eerder berichtten wij al dat Google eigenlijk een licentie-fee vraagt voor het gebruik van Android. Hoe dit nu precies zit is niet duidelijk. Wel is vandaag naar buiten gekomen dat als je Google's YouTube of hun Play Store standaard op je toestel wilt aanbieden, je meteen gedwongen wordt om alle Google apps standaard te installeren. Ook moet Google search als de default zoekmachine worden ingesteld. Fabrikanten worden gedwongen om een 'Mobile Application Distribution Agreement' met Google te tekenen waarin een en ander is vastgelegd.

Tim Cook, de CEO van Apple, heeft verklaart dat Apple een ongelooflijk hoog aandeel heeft in het aantal zakelijke gebruikersmarkt. Zijn verklaring wordt ondersteunt door onderzoek van Good Technology. Zij hebben onderzoek gedaan naar welke operating systeem nu echt zakelijk gebruikt werd in het laatste kwartaal van 2013.

Wij moeten bij dit onderzoek wel wat vraagtekens zetten. Zo zijn BB10 en Windows Phone niet meegenomen en is het onderzoek gehouden onder een (te) specifieke groep zakelijke gebruikers. Het onderzoek geeft wel een duidelijk trend weer, die niet te ontkennen valt.

Op zeer korte termijn gaat Vodafone hun mobiele betaal-app mWallet in Engeland, Italië en ons land uitrollen. Gebruikers kunnen mWallet linken aan hun betaalpassen en dan met een smartphone, die een NFC-chip,heeft en waarop mWallet is geïnstalleerd, contactloos betalen.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel