Newsflash

HTC, de Taiwanese fabrikant van smartphones, geeft omzetwaarschuwing voor het lopende kwartaal. Het bedrijft denkt dat de omzet ergens tussen de € 821 miljoen en € 869 miljoen gaat uitkomen. En dat is erg laag. Eind vorig jaar kwam HTC's omzet nog net boven de € 1 miljard uit. OOk verwacht HTC een nettoverlies te lijden. Wel is er een einde gekomen aan de patentenstrijd tussen HTC en Nokia. Maar ook dit gaat het geplaagde HTC veel geld kosten. Niet meer in de rechtbank maar wel moeten zij nu licentiekosten aan de Finnen gaan betalen. HTC wil graag het tij keren door met entry-level smartphones te komen.

BlackBerry werkt aan een nieuw toestel met de code-naam 'Ontario'. Volgens verschillende gelekte benchmarks krijgt deze smartphone een quad-core 2,3 GHz processor. Het lijkt de opvolger van de Q10 te gaan worden, dus met toetsenbord. Niet lang daarna komt de Canadese fabrikant zelfs met een 64-bits octa-core telefoon op de markt. Maar nog wel even wachten, want het toestel wordt niet voor de zomer van 2015 verwacht.

De Amerikaanse televisiezender NBC is heftig bekritiseerd vanwege een rapportage van hun correspondent Richard Engel. Engel claimde dat zijn smartphone bij het aanzetten op het vliegveld in Sotsji onmiddellijk werd gehackt. Een veiligheidsexpert van Trend Micro was hierbij aanwezig om uitleg te geven. Maar wat blijkt nu? Engel was helemaal niet bij de Olympische Spelen maar gewoon nog in Moskou. Daarnaast was zijn smartphone dusdanig geprepareerd dat er gewoon wel malware op geïnstalleerd moest worden. Een en ander is door Trend Micro zelf naar buiten gebracht. Slechte beurt van NBC.

Het gaat toch echt gebeuren. Op de MWC gaat Nokia haar eerste Android smartphone tonen. Het gaat hierbij om een entry-level telefoons speciaal voor de zogenaamde opkomende markten. Over Android komt Nokia’s eigen interface, die veel weg heeft van Windows Phone. Daarnaast zul je op deze telefoon geen Google Market Services apps vinden, zoals Play, Gmail en Maps. Nee, Nokia komt samen met Microsoft met haar eigen app-store. Ook de specificaties van de Nokia X zijn niet echt spectaculair. De telefoon krijgt een 4” scherm met een resolutie van 800 * 480 en een dual-core 1 GHz processor.

BlackBerry’s hoofd van BBM, de ping-applicatie, is plotseling vertrokken. Het lijkt alsof Andrew Bocking voor een concurrent gaat werken. Net nu het zo lekker gaat met BBM voor Android en iOS.

Uit Taiwan komt het bericht dat MediaTek, fabrikant van processoren die vooral in de goedkopere smartphones en tablets worden gebruikt, in januari 2014 52% meer omzet heeft gedraaid in vergelijking met 12 maanden eerder. De omzet is uitgekomen op € 311 miljoen. Voor het gehele eerste kwartaal denkt MediaTek een bruto marge van 46,5% te kunnen realiseren. Niet slecht.

 Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel