Newsflash

Het lijkt nu toch echt te gaan gebeuren. Apple heeft de productie van het speciale super sterke saffier-glas gestart in haar nieuwe fabriek in Mesa, Arizona. Er is genoeg productiecapaciteit om schermglas te maken voor 116 miljoen iPhone 5” schermen per jaar. In het laatste kwartaal van 2013 heeft Apple 51 miljoen iPhones verkocht.

Het stunten met Apple prijzen gaat door. In Amerika heeft werelds grootste retailer Wal-Mart de prijs van de oude Apple iPad 2 16 GB Wifi verlaagd naar $ 299 (€ 219). Dat is € 73 onder de door Apple vastgesteld prijs. Wederom een indicatie dat Apple flexibeler is geworden op dit gebied. In ons land zien wij hier nog geen tekenen van. Af en toe stunt MediaMarkt met BTW-loze Apple producten.

Apple zit op een enorme berg met geld. Uit hun laatste cijfers blijkt dat het bedrijf € 117 miljard op de bank heeft staan. Beleggers dwinger erop aan om hiermee extra eigen Apple aandelen te gaan kopen. En dat is nu weer gebeurd. In de laatste twee weken heeft Apple voor € 10,2 miljard aan eigen aandelen gekocht. Dit om beleggers meer vertrouwen in het bedrijf te geven na de toch wat teleurstellende kwartaalcijfers. Minder vrije aandelen drijft de prijs vanzelf op.

Google komt met een 8” tablet volgens Chinese bronnen. Het is de bedoeling om de tablet in april al op de markt te brengen met een initiële order van 2 miljoen stuks. Google gaat dit 8” model weer samen met Asus op de markt brengen. De verwachting is dat juist in dit segment net wat minder concurrentie is vanwege het licht afwijkende formaat.

Online bankieren wordt in Engeland nog steeds het meest via de computer gedaan. Maar mobiel bankieren wordt wel steeds populairder in de leeftijdscategorie n18 – 49 jaar.

Ouderen gebruiken hun smartphone of tablet nog niet om hun bankzaken te regelen.

De nieuwe Apple operating systeem update naar iOS 7.1 komt in maart. Naast interface aanpassingen lijkt het nieuwe os ook een stuk sneller op vooral de iPad te draaien.

Lenovo, het Chinese bedrijf dat net Motorola van Google heeft overgenomen, komt met de A628T. Dit is een 5” smartphone met een resolutie van 854 * 480. De processor is een quad-core van MediaTek met 512 MB werkgeheugen. Daarnaast krijgt de telefoon een 5 MP camera en een 2 MP webcam. Echt een toestel voor Lenovo’s thuismarkt.

Door: de redactie 

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel