Newsflash

In Sony's financiële kwartaalrapportage, waarover wij eerder vandaag berichtten dat Sony denkt dit jaar een groot verlies te gaan lijden, staan ook verkoopcijfers van hun smartphones.

Het aantal verkochte toestellen is sterk gegroeid in vergelijking met vorig jaar. En ook dit jaar neemt het aantal toestellen kwartaal na kwartaal toe. Wel heeft Sony al de verwachting van het aantal te verkopen smartphones in het lopende boekjaar bijgesteld van 42 naar 40 miljoen. In de eerste drie maanden zijn dat er in totaal 30,3 miljoen telefoons verkocht. Sony denkt dus dat zij in het laatste kwartaal net zoveel toestellen gaan verkopen als in hun eerste kwartaal namelijk rond de 9,6 miljoen.

Bol.com heeft tijdens een m-commerce congres bekend gemaakt dat 55% van hun mobiele bezoekers gebruik maken van een Android toestel en 45% van iOS. Andere besturingssystemen zijn verwaarloosbaar klein. Opmerkelijk omdat in bijvoorbeeld Amerika en Engeland de verhouding altijd precies omgekeerd is. Ook blijkt daar uit onderzoek dat een Apple gebruiker gemiddeld per aankoop meer uitgeeft dan iemand met een Android toestel.

Nederlanders verzekeren hun mobiele telefoon bijna niet, althans volgens onderzoek van Telecompaper. Slechts 9% van de ondervraagden gaf aan zo'n verzekering te hebben. Heel opmerkelijk 5% weet niet of hij of zij een verzekering heeft afgesloten. 26% van de respondenten vond een verzekering te duur en 30% gaf aan zo zuinig op hun toestel te zijn dat er geen verzekering nodig is. Relatief de meeste verzekeringen worden door Apple- en LG-bezitters afgesloten. Het door Telecompaper gegeven percentage van verzekerden komt ons wat laag over. Gegevens uit de landen om ons heen geven aan dat daar het percentage iets boven de 20% ligt.

In Amerika is onderzoek gedaan naar wat de snelste mobiele browser is. Tot onze verbazing is de nieuwe browser  van BlackBerry verreweg de snelste gebleken.  In onderstaande - wat lastig te lezen - infographic worden de snelheid van de verschillende browsers vergelijken.

Voor het laden van een(zelfde) pagina  doet de BlackBerry er nog geen 1,5 seconde over terwijl de eerst volgende browser er bijna 5 seconde over doet.

Twitter is met haar eerste kwartaalcijfers na beursgang gekomen. En die vielen voor beleggers niet mee. De omzet kwam uit op € 180 miljoen en Twitter maakte zelfs € 7,25 miljoen operationele winst in het laatste kwartaal. In heel 2013 werd er slechts € 25,14 miljoen verlies gedraaid en dat is een meer dan opmerkelijke verbetering. Tot zover het goede nieuws. Beleggers waren niet blij met de groei van het aantal actieve gebruikers. Dit kwam uit op 241 miljoen, een stijging van 30% in vergelijking met 12 maanden eerder. Het vorige kwartaal had Twitter 232 miljoen gebruikers en dat was een groei van bijna 40%. Dit verklaart de afstraffing op de beurs.

Het aandeel stond rond de middag meer dan 18,8% lager dan de slootkoers van 5 februari 2014.

Een tweet van onze eigen Mark Moons, regionale directeur bij HTC, heeft internationaal voor een schokgolf gezorgd.

In deze tweet refereert Moons aan zogenaamd gelekte foto's van de nieuwe HTC M8.

Moons claimt dat de foto’s niet echt zijn. Wellicht valt de echte M8 al in Barcelona te bewonderen.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel