Newsflash

Apple loopt kans om boete van € 633 miljoen in Amerika. Het openbaar ministerie en consumenten hebben gezamenlijk het bedrijf aangeklaagd voor het fictief hoog houden van e-boekprijzen. Apple zou haar machtspositie hiervoor misbruikt hebben.

Analisten hebben berekend dat Google bruto winstmarge na het afronden van de verkoop van Motorola aan Lenovo met 5% gaat stijgen van nu 29% naar mogelijk 34%. Lenovo lijkt ook de banden met Sony verder aan te gaan halen en maakt kans om op termijn de grootste hardware fabrikant, computers, tablets en smartphones, in de wereld te gaan worden.

De chipmaker Qualcomm, maker van de populaire Snapdragon processoren voor smartphones en tablets, komt met een nieuwe  64-bit CPU. In navolging van Apple en Samsung komen de Amerikanen met de Snapdragon 810. Een octa-core 2,5 GHz processor die in twee modellen komt. Een voor smartphones, inclusief 4G modem, en de andere zonder specifiek voor tablets.

Het Amerikaanse navigatiebedrijf Telenav heeft voor € 17,6 miljoen het Duitse bedrijf Skobbler overgenomen. Skobller is een spin-off van Navigon dat eerder in 2011 is overgenomen door Garmin. Skobbler biedt turn-by-turn navigatie waarbij gebruikt wordt van OpenStreetMap kaarten. Dit is een crowd sourcing initiatief dat steeds meer gebruikers krijgt. Al met al niet zo goed nieuws voor TomTom. Skobbler heeft een iOS en Android app.

Het lijkt dat de interne Microsoft kandidaat Satya Nadella maakt de beste kans om Steve Ballmer als CEO op te volgen. De officiële aankondiging komt nog deze week.

Microsoft heeft onder druk van de Britse zender BSkyB de naam van SkyDrive veranderd in OneDrive.

De service zelf blijft gelijk.

Een nieuwe 7” tablet van Huawei in China zeer binnenkort op de markt. Het gaat om de MediaPad X1 met een resolutie van 1920 * 1200. De tablet weegt maar 239 gram en dat is bijvoorbeeld lichter dan de Nexus. Het apparaat heeft een quad-core 1,6 GHz processor met 2 GB werkgeheugen en draait op Android 4.2. De camera is 5 MP en de webcam 1,3 MP. Prijs en beschikbaarheid zijn op dit moment nog niet bekend.

Nokia heeft in Duitsland de zoveelste overwinning op HTC geboekt en hun langdurige patentenstrijd. De rechtbank in Mannheim heeft geoordeeld dat HTC patent EP 1578613B1 heeft geschonden. De juridische gevolgen van deze uitspraak zijn nu nog niet bekend.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel