Newsflash

Samen met Carphone Warehouse, de eigenaar van de Phone House winkels in Nederland, gaat samen met Samsung 60 exclusieve Samsung winkels openen zeven Europese landen waaronder ook in ons land. Volgens Samsung worden er maximaal tien Samsung-stores in Nederland geopend. Eerder exploiteerde TPH met redelijk succes al Nokiawinkels.

Eerder bracht Telebeeld al het bericht dat de wereldwijde markt voor tablets dit jaar een substantiële teruggang zal laten zien. CCS Insight, een Engels onderzoeksbureau, komt met specifieke cijfers voor de UK. Dit jaar daalt de tabletmarkt daar van ruim 17 miljoen in 2013 naar 14 miljoen. Volgens CCS is er sprake van een kopersboycot. Consumenten komen tot de conclusie dat goedkope instapmodellen tablets gewoon echt niet goed zijn en weigeren deze nog langer te kopen. Pas in 2016 trekt de markt

Hans Vestburg, CEO van Ericsson, wordt niet de nieuwe CEO van Microsoft. Hij werd door velen gezien als de beoogde opvolger van Steve Ballmer. Vandaag heeft Vestburg tegen de Raad van Commissarissen van Ericsson verteld dat bij niet weg gaat. Grappig detail: de aandelen Ericsson sloten licht lager na dit nieuws.

De NS rolt contactloos betalen uit in alle winkels op het station. Klanten kunnen met hun mobiele telefoon, mits die een NFC chip heeft en de consument een rekening heeft bij der RABO bank, of hun ABN AMRO bankpas contactloos betalen. Scheelt zeven seconde. En je weet als je de trein moet halen telt iedere seconde.

De fabrikant van onder andere mobiele telefoonchips Qualcomm kan een boete krijgen van meer dan € 750 miljard in China wegens een claim van oneerlijke concurrentie. De maker van de Snapdragon CPU kan de boete ontlopen door haar technologie in licentie aan andere Chinese bedrijven aan te bieden.

De eerste foto’s van Microsoft nieuwe Windows Phone 8.1 zijn gelekt.

Microsoft geeft je sneller toegang tot onder andere je instellingenmenu en je kan zelf aangeven wat voor meldingen je allemaal wilt ontvangen. Verwachting is dat Microsoft in april met het nieuwe operating systeem uitkomt.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel