Newsflash

Het blijkt dat de Amerikaanse inlichtingendienst NSA en haar Engelse counterpart, The Goverment Communications Headquarters, mobiele telefoon-apps hebben gebruikt om te gegevens te verzamelen over de gebruiken, Het was relatief eenvoudig om op deze wijze informatie te krijgen over bijvoorbeeld de locatie van de gebruiker. Dit alles blijft uit de documenten die Snowden heeft gelekt.

BlackBerry is vandaag gekomen met een geüpdatete versie van BB10. Vanaf nu is versie 10.2.1 te downloaden met honderden verbeteringen en extra functionaliteit. Zoals een verbeterde belapplicatie, je toestel unlocken met een foto, direct mails bekijken vanuit je ‘lock screen’, toestel batterijmonitor en een FM radio. Downloaden en instaleren maar.

Carl Icahn, de bekende Amerikaanse investeerder, tweette het onderstaande bericht:

Een goed moment want het aandeel Apple staat nu 7,6% lager op net iets boven de US$ 508. De belangrijkste reden voor de daling is Apple’s mededeling dat zij minder iPhones en iPads gaan verkopen in het komende kwartaal. Icahn dringt er bij Apple al maanden op aan om eigen aandelen in te gaan kopen.

Er zijn meer details naar buiten gekomen over de Nokia X aka Normandy. De eerste Android Nokia, tenminste als de verhalen kloppen. De X krijgt een dual-core 1 GHz snapdragon processor, 512 MB werkgeheugen, 4 GB aan interne opslag, 4” scherm met een resolutie van 800 * 480 en een 5 MP camera. Geen top specificaties dus. Verwachte lancering op de MWC in Barcelona.

Op hetzelfde MWC gaat Nokia nieuwe Windows Phone 8.1 toestellen introduceren. Volgens geruchten komt Nokia met de Lumia 1820. Een phablet met een 5,2” scherm en een resolutie van 2560 * 1440. Ook komt Nokia met de Lumia 1520V gebaseerd op de 1520 maar met een kleiner 4,45” scherm.

Media-Saturn komt met iets nieuws in Duitsland. Je online order wordt door een taxi binnen een uur na bestelling bij je afgeleverd. Via een nieuwe app is het bestellen een eitje. Vorig jaar startte een proef in Hamburg en dit was zo succesvol dat niet over het land wordt uitgebreid. Voorlopig alleen nog bij onze Oosterburen.

Samsung komt met een nieuwe smartphone de Galaxy Grand Neo. Het toestel heeft een 5” scherm met een resolutie van 800 * 480, een quad-core 1,2 GHz processor en 1 GB RAM. Het toestel krijgt een 5 MP camera, 8 GB intern geheugen en draait op Android 4.2. Als eerste in de wereld te koop bij BelSimpel.

De Sony Xperia E1 is nu al te krijgen via de voorverkoop in Engeland en Duitsland. Het single-sim model is te koop vanaf € 139, terwijl de dual-sim € 149 kost.

De populaire smartwatch Pebble – verreweg het beste digitale horloge van dit moment – is vandaag gekomen met een nieuwe software Pebble 2.0. Veel nieuwe apps en functionaliteit. Ook is vanaf vandaag de Pebble Steel te koop.  Een smartwatch met zowel een leren- als stalenband in de doos.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel