Newsflash

Een op de drie webshops heeft nog nooit winst gemaakt, aldus onderzoek van Shopping 2020. Hoe langer de webwinkel bestaat hoe groter de kans op winst. 49% van de 1500 ondervraagden had in 2012 een omzet die kleiner was dan € 10.000. Geen vetpot dus.

Phones 4U, de grootste telecom-retailer in Engeland, heeft met onmiddellijke ingang de verkoop stopgezet van alle nieuwe BlackBerry toestellen die op BB10 draaien. Tussen de winkelketen en BlackBerry zou ruzie zijn over het uit betalen van rebates. De verkopen vielen al tegen en BlackBerry’s beslissing om niet te betalen was de druppel. Een gevoelige klap voor BlackBerry.

Samsung en Ericsson hebben een patentenruzie bijgelegd. De Koreanen betalen US$ 650 miljoen (€ 475 miljoen) aan Ericsson voor onder andere touch screen-patenten. Eerder bereikte Samsung al een deal met Google over het uitwisselen van patenten. Daarnaast komt er een ontmoeting met Apple om ook deze patentenstrijd op te lossen.

Echt of niet? De Nokia Normandy, een Nokia telefoon dat zou draaien op Android, is verschenen op de website van een bekende Vietnamese online webshop.

De telefoon is inmiddels van de website gehaald.

Samsung lijkt haast te zetten achter haar alternatief voor Google Glass. Voorlopig heet Samsung’s digitale bril Galaxy Glass en de bril wordt tijdens de IFA in Berlijn officieel geïntroduceerd.  Eerder kwam Samsung al met een smartwatch de Galaxy Gear, die heel sceptisch is ontvangen. Hopelijk begaat Samsung nu niet weer dezelfde fout.

AT&T is op de koffie geweest bij de Europese Commissaris Kroes om een mogelijk overnamen van Vodafone voor te bespreken.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel