Newsflash

BlackBerry heeft BBM voor Android en iOS aangepast. Het is nu mogelijk om te pingen direct vanaf je iPod en/of iPad. Super handig. Het is namelijk een weeffout dat instant messengers als WhatsApp niet op een tablet werken. BlackBerry lost dit probleem nu in ieder geval voor iPads op.

HTC en de Engelse distributeur Exertis Micro-P hebben besloten niet een exclusieve samenwerking aan te gaan voor de distributie van HTC smartphones in de UK.  HTC heeft al een relatie met zowel Tech Data Mobile als met Ingram Micro Mobility. Omdat HTC niet tevreden is of beide, ging het op zoek naar een agressievere partner. Exertis heeft de deal op het allerlaatste moment gecancelled omdat haar huidige partners, onder andere Samsung en Nokia, dreigden de distributeur te verlaten.

Het gaat weer goed met accessoire-maker Logitech. Het beursgenoteerde Zwitsers bedrijf boekte in het laatste kwartaal van 2013 een omzetgroei van 2% naar € 459 miljoen. De winst ging nog verder omhoog van - € 143 miljoen miljoen in het vierder kwartaal van 2012 naar € 35 miljoen in 2013. Vooral tablet-accessoires en speakers doen het goed.

Apple komt met uitbreiding van haar betalingssysteem. Op korte termijn is het mogelijk om met een Apple iPhone of iPad producten en diensten te kopen. Hiermee gaat het de concurrentie van met bijvoorbeeld PayPal en Square (instore betalingen).

Er komen sterke geruchten uit Taiwan de twee nieuwe Apple iPhones het zogenaamde ‘Sapphire’ glas gaan krijgen op hun scherm. Dit beschermt het toestel nog meer tegen breken en grazen op het beeldscherm. Apple gebruikt dit materiaal nu al op de camera lens en op de ‘home’-knop. Dit is slecht nieuws voor de fabrikant van Gorilla glas dat Apple nu nog gebruikt.

De chipfabrikant Qualcomm koopt 2400 mobiele software gerelateerde patenten van HP. Dit zijn vooral oude patenten van Palm en HP’s mobiele operating systeem WebOS.  Er zijn geen verdere financiële details over deze deal bekend gemaakt. HP gaat zich alleen nog richten op het maken van Android- en Windowstoestellen.

Microsoft’s licentie business voor Windows Phone en de royalties die zijn ontvangen van Android, zijn met 6% gedaald in het laatste kwartaal van 2013.

Ook ZTE komt dan eindelijk met hun langverwachte robuuste telefoon de G1601U. Het toestel draait op Android 4.2 en heeft een 1,3 GHz processor met 1 GB werkgeheugen en een 4” scherm met een resolutie van 800 * 480 en een 5 MP camera. Waarschijnlijk dus niet een van de vlotste telefoon maar wel eentje die tegen een stootje kan.

Apple ontkent via hun CEO Tim Cook in alle toonaarden iedere berichten dat de Amerikaanse inlichtingendienst NSA van het bedrijf toegang heeft gekregen tot iPhones om deze vervolgens te besmetten met afluistersoftware. Daarnaast dringt Cook erop aan dat het Amerikaanse Congress meer transparantie geeft over hun aftapbeleid.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel