Newsflash

Samsung heeft Ingram Micro Mobility aangesteld als haar belangrijkste distributeur van smartphone- en tabletaccessoires in Amerika. Beide bedrijven hebben eerst zes maanden succesvol proef gedraaid. Nu nog in Nederland. Sinds de overname van Brightpoint heeft Ingram Micro Mobility NL een stormachtige groei doorgemaakt. De grootste telefoonfabrikant van ons land en Nederlands grootste IT-distributeur kunnen niet om elkaar heen. Het is tijd dat Samsung de knoop doorhakt. Het is immers geen kwestie van of maar wanneer beide partijen weer gaan samenwerken.

Tja dat is nu jammer. Het Pentagon in de US ontkent bij hoog en bij laag dat her 80.000 BlackBerry smartphones gaat aanschaffen. Overigens zou dat nog maar 2% zijn van de totale verkopen van BlackBerry in het afgelopen kwartaal (4,3 miljoen stuks). Maar goed de aandelen daalden scherp met ruim 5,7% na dit slechte nieuws.

Amerikaanse bronnen bevestigen ons bericht dat Apple nog dit jaar met twee nieuwe iPhone 6 modellen komt met inderdaad een 4,7” en 5,7” scherm. Beide toestellen krijgen een metalen behuizing en niet de plastieke variant die op de 5C te vinden is. Sterker nog er zijn sterke aanwijzingen dat Apple de 5C van de markt gaat halen.

Vanaf vandaag hebben ook Leeuwarden en Zwolle het supersnelle 4G netwerk van KPN.


In maart 2014 heeft KPN een bijna landelijke 4G dekking.

Acer heeft in Taiwan de Liquid Z5 gelanceerd. Dit is een entry-level telefoon met wel een 5” scherm met een 1,3 GHz processor, 1 GB werkgeheugen en een 5 MP camera. Prijs € 172. Vorig jaar heeft Acer in Taiwan 70.000 telefoons verkocht en zij streven ernaar dat aantal dit jaar te verdubbelen naar zeker 140.000 smartphones. De Z5 komt ook naar Nederland op korte termijn en is nu al te koop via Amazon in Duitsland, Italië en Frankrijk.

De app van Starbucks is zo lek als een mandje. In Amerika, Canada en de UK kunnen consumenten punten verzamelen bij ieder bezoek aan deze koffieboer. Echter het is kinderlijk eenvoudig om bij adres- en locatiegegevens van de gebruiker te komen en ook bij het serienummer van zijn of haar telefoon. Starbucks heeft de app inmiddels aangepast.

Nokia heeft de pers uitgenodigd voor haar persconferentie vlak voor het begin van MWC in Barcelona op 24 februari. Wat heeft Nokia te melden? Wellicht hun eerste Android toestel? Blijft een bizar gerucht, maar goed wij gaan het zien.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel