Newsflash

Het Nederlandse ASML, fabrikant van machines die chips maken, heeft een goed jaar achter de rug. In het vierde kwartaal realiseerde het bedrijf een omzet van € 1,85 miljard met een nettowinst van € 481 miljoen. Over het hele jaar was de omzet € 5,25 miljard met een totale winst van € 1,08. In vergelijking met 2012 steeg de omzet met 11% maar daalde de winst met 11%. Omzetgroei kwam vooral uit een grote vraag naar DRAM, SD-kaartjes en processoren van vooral smartphones en tablets. Verwachtingen voor 2014 zijn positief.

In het laatste kwartaal van 2013 had Apple vijf verschillende iPad-modellen in de verkoop. 41% van alle verkochte iPads was de iPad Air.

Zelfs van de vierde generatie iPad, die in al snel werd vervangen door de nieuwe iPad Air, was het verkooppercentage nog 13%. Op dit moment verkoopt Apple nog vier modellen.

De inkoop- en marketingdirecteur van Brightstar 20:20, Andrew Peat, verlaat de distributeur. Hiermee is de exodus van het topmanagement van Europa’s grootste distributeur 20:20 Mobile na de overname door Brightstar afgerond. Peat heeft negen jaar voor het bedrijf gewerkt.

BlackBerry verkoopt haar vastgoed in Canada om het vervolgens via een sale-leaseback constructie te blijven gebruiken. De verkoop van 287.000 m2 moet de cash-positie van de fabrikant verder verbeteren. Het hoofdkantoor blijft gewoon in Waterloo Canada. De aandelen BlackBerry blijven stijgen met vandaag weer ruim 4%.

VMware, eigendom van EMC, heeft voor US$ 1,54 miljard (€ 1,14 miljard) AirWatch, een Mobile Device Management softwareontwikkelaar overgenomen. AirWatch heeft 150 werknemers en volgens hun website maken meer dan 10.000 organisaties in 150 verschillende landen gebruik van hun software.  Hun MDM-software ondersteunt iOS, Android, BB10 en Windows Phone en in ons land is hun grootste concurrent MobiDM van Veliq. VMware’s omzet in 2013 was US$ 1,48 miljard (€ 1,09 miljard), een groei van 15% in vergelijking met 2012.

Het wil niet opschieten met het nieuwe besturingssysteem Tizen en Samsung. De lancering van het eerste toestel is wederom door de Koreanen uitgesteld. Het lijkt nu dat deze nieuwe smartphone pas in de tweede helft van 2014 op de markt komt.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel