Newsflash

LG heeft aangekondigd dat de LG G flex, de smartphone met het gebogen scherm en de 'zelf helende' achterkant, volgende maand in 20 Europese landen te koop is. Ook in ons land. Het toestel gaat € 749 kosten en dat is bijzonder duur.

De nieuwe Samsung Galaxy S5 krijgt volgens de geruchten een biometrische scanner net zoals bijvoorbeeld de Apple iPhone 5S en de HTC One Max. Nog geen iris scanner maar een vingerafdruksensor. Beproefde technologie. De S5 kan wel eens al tijdens MWC te Barcelona officieel aangekondigd worden.

Beats Music, een nieuwe muziekstreamingservice van de makers Dr. Dre headphones, is vandaag officieel live gegaan in Amerika. Gebruikers met een Apple telefoon hebben meteen toegang tot Beats' muziekcatalogus met meer dan 20 miljoen liedjes. Er zijn wel al links naar downloads voor Google Play Store en de Windows store maar die werken nog niet. Voorlopig gaat een abonnement US$ 9,99 (€ 7,37) per maand kosten. Een gratis proefaccount is beschikbaar voor zeven dagen.

De Amerikaanse operator Verizon heeft in het laatste kwartaal van 2013 een forse winst gemaakt van US$1,97 miljard (€ 1,42 miljard). 12 maanden eerder werd nog een verlies van US$ 5,07 miljard (€3,74 miljard) gerealiseerd door extra pensioenafdrachten en de nasleep van de hurricane Sandy. Verizon kon meer dan 1 miljoen nieuwe klanten verwelkomen.

Phablets zijn nu officieel een dingetje. In 2013 zijn er wereldwijd meer dan 20 miljoen van verkocht waarvan verreweg de meeste Samsung Notes waren, als dus de onderzoekers van Juniper Research. Dezelfde onderzoekers verwachten dat het aantal grote smartphones (phablet is een telefoon met een scherm van 5,5" of groter) in 2018 120 miljoen stuks zou zijn. Telebeeld vindt dit een zeer conservatieve inschatting. Het werkelijke aantal kan wel eens veel meer worden.

Analisten in Amerika melden dat Microsoft hun nieuwe CEO heeft gekozen en dat de naam nog deze maand bekend gemaakt wordt. Dezelfde analisten melden dat Bill Gates actiever bij Microsoft gaat worden als een soort schaduw CEO. Brian Valentine, recent ontslag genomen bij Amazon, is toegevoegd aan de lijst kanshebbers.

Gisteren konden wij al melden dat BlackBerry een belangrijke deal heeft gewonnen bij het Amerikaanse ministerie van Defensie. Vandaag is het aandeel dan ook met 6,4% gestegen op dit goede nieuws.

Ook in Europa is nu de update voor de HTC One naar Android 4.4 KitKat vrijgegeven. De telefoon wordt sneller door een verbeterde firmware en Sense 5.5 wordt geinstalleerd. Al met al een hele verbetering. Update is het eerst beschikbaar in Frankrijk daarna volgt de rest van Europa.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel