Newsflash

Amazon gaat in Engeland ook op zondag leveren. In december is de grootste online retailer een proef gestart in Londen en het resultaat is zo positief dat Amazon nu ook in Birmingham, Milton Keynes (hier is het magazijn gevestigd), Oxford, Nottingham, Manchester en Leeds deze service gaat leveren. Iedere zondag worden hierdoor tienduizenden extra pakketjes bezorgd. Gratis voor Amazon prime-leden.

Slecht bericht voor TomTom. Het Amerikaanse bedrijf Inrix, ooit opgericht door oud-medewerkers van Microsoft, heeft een contract voor het leveren aan BMW van verkeersinformatie gewonnen. BMW gaat gegevens van Inrix gebruiken in hun nieuwe elektrische auto's de i3 en i8. Uniek aan Inrix's nieuwe service is dat het bedrijf actuele verkeersinformatie combineert met openbaar vervoersgegevens en zo de gebruiker kan adviseren om eventueel over te stappen op het openbaar vervoer. Kies je voor het openbaar vervoer dan leidt Inrix's navigatiesysteem je naar de dichtstbijzijnde opstapplek. Handig. Het aandeel TomTom staat op dit nieuws 0,25% lager op de Amsterdamse beurs.

BlackBerry komt met een speciale Olympische Winterspelen app.

Overal de laatste uitslagen controleren en up-to-date blijven met alle ontwikkelingen uit Sochi. Te downloaden via BlackBerry World.

De Chinese infrastructuur- en mobiele telefoonfabrikant ZTE heeft haar voorlopige cijfers over 2013 bekend gemaakt. Met een winstverwachting van tussen de € 145 miljoen en € 181 miljoen is ZTE weer een winstgevend bedrijf geworden.  Wij zullen nader berichten als ZTE's definitieve cijfers bekend worden gepubliceerd.

Apple lijkt al in mei te komen met hun nieuwe iPhone 6. Volgens de laatste geruchten krijgt dit toestel een 4,7” scherm met een resolutie van 1136 * 640 gelijk aan de 5S. Dit toestel zou dan op de WWDC op 10 juni wereldkundig gemaakt kunnen worden. Ook lijkt er dit jaar een iPhone 6 met een 5,7” scherm te komen. Maar goed het zijn en blijven geruchten.

Gaat het tij keren voor BlackBerry? Het Amerikaanse ministerie van Defensie, ook wel het Pentagon, gaat een groot aantal BlackBerry’s aanschaffen. Het Pentagon komt met een nieuwe mobiel platform waar naar verluid 80.000 BlackBerry smartphones, oude en nieuw aan te schaffen, en een combinatie van 1.800 Android- en iOS telefoons. Dit lijkt op een grote overwinning van BlackBerry.

Apple heeft vandaag een nieuwe Beta van iOS 7.1 vrijgegeven.

Dit update kan alleen door Apple developers geïnstalleerd worden.

Analisten voorspelen dat Apple in de laatste drie maanden van 2013 tussen de 54,1 miljoen en 57,1 miljoen iPhones verkocht hebben.

Gemiddeld komen 44 analisten uit op 55,3 miljoen verkochte iPhone in de periode oktober – december 2013. Dit zou een absoluut verkooprecord zijn en een stijging van 16% ten opzichte van het vorige record precies 12 maanden geleden. Apple komt volgende week maandag met de cijfers en dan zullen wij het weten.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel