Newsflash

De bijzonder populaire cloud-app Dropbox heeft weer eens geld opgehaald. Dit keer ruim US$ 250 miljoen (€ 185 miljoen), waarmee de waarde van het bedrijf op US$ 10 miljard (€ 7,34 miljard) komt. De belangrijkste investeerder lijkt BlackRock te zijn. Dropbox heeft 200 miljoen gebruikers en daarnaast nog eens 4 miljoen bedrijven als klant. Hun verkopen waren in 2013 niet iets meer dan US$ 200 miljoen (€ 148 miljoen). Geen gekke waardering dus.

Het Engelse netwerk EE (Everthing Everywhere), een joint-venture van T-Mobile en Orange, gaat voorlopig niet naar de beurs. De tijd is nog niet rijp. EE heeft vol ingezet op een 4G-strategie en het kost net nog wat meer tijd om dit verder te optimaliseren. Het bedrijf heeft in Engeland 27 miljoen klanten en is de grootste operator in Engeland.

De nieuwe Huawei Ascend Mate 2 rond de € 329 in China kosten. Dit althans volgens de aanbieding van de website Vmall, die beheerd wordt door Huawei zelf.

Deze nieuwe phablet krijgt een 6.1” scherm met een resolutie van 1280 * 720 en Huawei’s eigen processor een 1,6 GHz quad-core met 2 GB werkgeheugen. De camera is 13 MP en de webcam 5 MP. Het standaard geheugen is 16 GB en is uitbreidbaar via sd-kaartjes. Bijzonder is de sterke 4050 mAh accu, waarmee je ook andere apparaten kunt laden.

Op 17 mei komt LG met de nieuwe G3. Deze smartphone wordt uitgerust met een 5,5” scherm met een resolutie van 2560 * 1440 (2K) . Verdere informatie is nog niet beschikbaar. Tijdens de MWC in Barcelona komt LG met de Optimus G Pro 2. Deze phablet krijgt zelfs een scherm van 5,9”.

Het lijkt dat de Chinese overheid met haar eigen operating systeem gaat komen voor mobiele telefoons en tablets: COS (China Operating System). De gebruikersinterface wordt gezamenlijk ontwikkeld door de universiteit ISCAS, een software-ontwikkelaar. HTC schijnt een van de eerste te zijn die deze software op hun telefoons gaan zetten. COS lijkt net zoals Android op Linux gebaseerd te zijn. Wellicht een poging van China om met smartphones te komen die niet af te tappen zijn door Amerika. En zo ziet het eruit.

Niet slecht toch?

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel