Newsflash

Roel Pieper zou het wel even doen. Groots kondigde hij aan dat hij met zijn navigatiebedrijf MyGuide wel even TomTom zou gaan verslaan. Dat is er nooit van gekomen want nadat hij het bedrijf in 2007 had gekocht ging het een jaar later al failliet met een schuld van € 2,1 miljoen. De curator betichtte hem van wanbeleid onder andere omdat de administratie niet meer aanwezig was. Daarnaast waren de PNDs verouderd en van slechte kwaliteit. Vandaag is Pieper vrijgesproken omdat hij volgens de rechter niet verantwoordelijk zou zijn voor het wanbeleid bij een buitenlandse vennootschap omdat Pieper juridisch alleen verantwoordelijk is voor het Zwitserse moederbedrijf.

Oprichter van Facebook, Mark Zuckerberg, komt naar Barcelona om tijdens het MWC de zogenaamde Key Note Speech te geven.

Samsung heeft op haar thuismarkt Zuid-Korea 10 miljoen Samsung Galaxy Note smartphones verkocht. Wereldwijd zijn er inmiddels meer dan 50 miljoen Notes over de toonbank gegaan. Een onwaarschijnlijk groot aantal.

Hetzelfde Samsung komt met de Galaxy Tab 3 Lite 7.0 uit. Een 7” tablet met een resolutie van 1024 * 600 en een dual-core 1,2 GHz processor met 1 GB aan werkgeheugen. De nieuwe tablet draait op Android 4.2 en heeft een 2 MP camera. In Polen gaat deze tablet € 190 kosten en dat is aan de dure kant.

Het Taiwanese Compal, assembleur van electronica, krijgt ruim 90% van alle Amazon Kindle tablet orders in 2014. Dan blijft er net geen 10% over voor hun concurrent Quanta. In totaal gaat Compal in 2014 14 miljoen tablets assembleren. Een verdubbeling in vergelijking met 2013. 7 miljoen komen van Amazon.

Het lijkt dat Ericsson’s huidige CEO, Hans Vestberg, kanshebber is om Steve Ballmer op te volgen als CEO bij Microsoft. Andere kandidaten zijn Stephen Elop, oud baas van Nokia, en Satya Nadella, die al bij Microsoft werkt.

Door: de redactie

Er zijn 2 reacties op dit bericht:
Rectified Redactie  |  11:33  |  17-01-2014
Mick Zuckerberg? Mark Zuckerberg  |  11:13  |  17-01-2014
Reageren op dit artikel