Newsflash

Komende vrijdag gaat werelds grootste netwerk China Mobile eindelijk Apple iPhones verkopen. Op dit moment hebben zij al 1,2 miljoen stuks verkocht in de voorverkoop. In het laatste kwartaal van vorig jaar werd al voor US2 5,73 miljard aan iPhones in China verkocht. Dit was nog voor de deal met China Mobile. Tja, de macht van de grote getallen. Volgens eerdere berichten zijn er allen al 1,4 miljoen iPhone 5S smartphones geleverd.

Het is dan eindelijk officieel. HP komt met twee nieuwe Android telefoons. Eigenlijk een phablet en een tablet, die je beide gewoon kan gebruiken om mee te bellen. De HP Slate6 VoiceTab krijgt een 6” scherm en de andere de HP Slate7 VoiceTab wordt uitgerust met een 7” scherm. Beide gaan draaien op Android 4.2. Vanaf volgende maand te koop in India voor, volgens het gerucht, US$ 250 voor de phablet en zelfs slechts US$ 199 voor de tablet. Verdere technische specificaties zijn nu nog niet bekend.

Vanaf nu altijd veilig bellen zonder de kans te worden afgeluisterd door bijvoorbeeld de NSA. Dat is het doel van het bedrijf Silent Circle dat samen met Geeksphone de BlackPhone op de markt gaat brengen. Deze telefoon, mede bedacht door de maker van de encryptie software PGP, gaat draaien op veilige versie van Android. Het toestel wordt tijdens de MWC in Barcelona op 24 februari officieel gelanceerd.

Het lijkt dat Microsoft Samsung, Huawei en Sony gaat subsidiëren voor het uitbrengen van Windows Phone 8 smartphones. Volgens het verhaal krijgt Samsung US$ 1,2 miljard (€ 878 miljoen), Huawei US$ 600 miljoen (€ 439 miljoen) en Sony US$ 500 miljoen (€ 366 miljoen). HTC lijkt al te zijn afgeschreven door Microsoft, want dit Taiwanese bedrijf krijgt helemaal niets. Volgens het gerucht dan tenminste.

Sony heeft vandaag twee nieuwe telefoons op de markt gebracht. De Sony Xperia E1 en T2 Ultra zijn beide zogenaamde budgettoestellen. De E1 gaat € 139 kosten en de T2, een phablet, kost € 400.

Apple heeft in Amerika een deal gesloten met de autoriteiten over de zogenaamde in-app aankopen. Volgens de FTC deed Apple niet genoeg om dit type impuls aankopen van bijvoorbeeld kinderen te voorkomen. Apple heeft ruim 37.000 klachten hierover ontvangen en iedereen wordt door het bedrijf gecompenseerd. Apple moet US$ 32,2 miljoen (€ 23,6 miljoen).  Apple’s CEO Tim Cook heeft zijn medewerkers hiervan vandaag via mail op te hoogte gesteld.

BlackBerry start een rechtszaak tegen het Amerikaanse bedrijf Typo, dat een toetsenbord maakt voor iPhones.

Reden is duidelijk. De Typo is een kopie van een BlackBerry 9900 toetsenbord. Lijkt ons geen twijfel mogelijk dat Type deze rechtszaak gaat verliezen.

Door: Pieter Waasdorp

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel