Newsflash

Binnenkort komt BlackBerry met een update, 10.2.1, voor hun operating systeem BB 10. Het lijkt dat hierdoor het eindelijk mogelijk gewordt om Android apps te installeren op een BlackBerry. Zoals algemeen bekend is het juist het gebrek aan apps dat BlackBerry parten speelt.

Het Japanse Fujifilm komt in april met een zogenaamde instant smartphone fotoprinter uit. Heel eenvoudig maak je via WiFi contact met deze printer, selecteer een foto en printen maar.

Fuji komt met een eigen gratis Android en iOS app die ook foto's kan bewerken. De printer gaat rond de US$ 200 (€ 146) kosten en het papier (20 stuks) US$ 21 (€ 15). Het printen zelf duurt slechts 20 seconde en de foto's hebben een resolutie van 640 * 480. Een digitaal alternatief  voor de oude Polaroid camera's.

Na Apple, Samsung en HTC komt nu ook LG met een goudkleurige smartphone. De 16 GB versie gaat US$ 500 kosten terwijl het iets grotere 32 GB model voor US$ 560 aangeschaft kan worden. Het is nog niet bekend of dit toestel ook naar Nederland komt. Nu alleen nog via ePrice te koop in Hong Kong.

Apple gaat terug in de tijd. Het lijkt dat het bedrijf de Apple iPhone 4 8 GB opnieuw gaat uitbrengen in het bijzonder prijsgevoelige India. Hoewel een statussymbool zijn over het algemeen iPhones veel te duur.

Het Taiwanese blad, Digitimes, komt met een voorspelling voor de wereldwijde smartphonemarkt in 2014. Zij denken dat er in totaal 1,25 miljard toestellen verkocht worden. De top 10 fabrikanten bestaat uit: Samsung, Apple, LG, Sony, Lenovo, Huawei, Nokia/Microsoft, ZTE, Coolpad en TCL (Alcatel). Zoals eerder gemeld gaan wij de verschillende voorspelling met elkaar vergelijken.

De nieuwe Samsung Galaxy S5 krijgt een 5,25” OLED scherm met een resolutie van 2560 * 1440 en komt inderdaad in twee modellen op de markt. Een met een metalen behuizing en een in gewoon plastic. Het eerste model zou bovendien een gebogen scherm krijgen. Beide modellen worden uitgerust met een 16 MP camera en of Samsung’s eigen 64-bit processor of een Snapdragon 805. Aldus de laatste geruchten die wij voor je hebben samengevat.

Weer gaat een oud topman van SAP naar BlackBerry. BlackBerry’s nieuwe CEO lijkt alleen nog maar ex-collega’s aan te trekken. Nu dus Eric Johnson die hoofd wordt bij BlackBerry van het wereldwijde verkoopteam. De in Europa bekende William Douglas is aangesteld als VP Global Commercial Strategy.

Eerder was Douglas nog verantwoordelijk voor BlackBerry’s Europese operations team.

Ook Huawei komt met een nieuwe telefoon de dual-sim B199 met een 5,5” scherm. Grappig is dat dit toestel is uitgerust met een krachtige accu, die je met de meegeleverde kabel ook kan gebruiken om andere apparaten op te laden. De smartphone krijgt een 1,6 GHz processor, 2 GB werkgeheugen en een 13 MP camera. Voorlopig alleen nog in China.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel