Newsflash

Tesco, de grootste supermarkt van Engeland, heeft vorig jaar van haar eigen tablet de Hudl meer dan 400.000 stuks verkocht. De 7"tablet kwam in september op de markt en heeft het vooral in december goed gedaan. Tesco verkoopt de Hudl voor £ 119 (€ 144). Het lijkt dat de tablet vooral voor kinderen is aangeschaft. Merken als Kurio, met speciale kindertablets, zagen de verkopen juist onder druk staan.

Pegatron, de Taiwanese assembleur van onder andere de Apple iPhone 5C en de iPad Mini, heeft volgens berichten de opdracht van Apple gekregen om 50% van alle nieuwe iPhone 6 toestellen te gaan produceren. Tim Cook, Apple's CEO die een achtergrond heeft in operations, wil graag minder afhankelijk worden van Foxconn.

Huawei heeft haar doel om in 2013 60 miljoen telefoons te verkopen niet gehaald want de teller is blijven steken op slechts 52 miljoen en dat is 13% onder target. In 2014 ligt de lat nog hoger namelijk op 80 miljoen telefoons. In Nederland doet het bedrijf het goed. Vooral de P6 wordt gaat grif over de toonbank. Naar verluid is De Kijkshop Huawei's grootste partner in Nederland.

Coolpad, een voor ons relatief onbekende Chinese fabrikant van mobiele telefoons, wil dit jaar 60 miljoen telefoons gaan verkopen. Vorig jaar zijn dat er ruim 30 miljoen geweest. 50% via netwerken, 30% via retail en de overige 20% via hun eigen website. Ambitieus? Zeker maar als je bedenkt dat de gemiddelde prijs van een Coolpad Android smartphone rond de € 109 ligt, toch wellicht haalbaar.

Ook Sony is met haar vooruitzichten gekomen.  Niet voor 2014 maar wel voor 2016. In dat jaar wil het Japanse bedrijf wereldwijd 80 miljoen smartphones verkopen. Fors maar substantieel minder ambitieus dan Huawei of Coolpad. Sony wil vooral de Amerikaanse en Chinese markten gaan veroveren en gaan daar ook veel geld in stoppen. Over de ontwikkeling in Japan en Europa is Sony tevreden.

Nu ook een foto’s van de Samsung Galaxy Note 3 Neo waarover wij eerder spraken.

Hier staat de Neo naast de originele Note 3. Weinig verschil.

Telebeeld bracht eerder het bericht over een serieus veiligheidsleks in de nieuwe Samsung software Knox. Knox moet juist een smartphone beter beveiligen. Volgens Samsung ging het echter niet om een lek maar een configuratiefout en is Knox gewoon veilig. Mobile Device Management software is een groeiende markt waar Samsung van wil profiteren. In Amerika test juist op dit moment het ministerie van Defensie de Galaxy S4 met Knox op veiligheid. Goede timing dus.

Sony bevestigt dat het aan het onderzoeken is of zij op korte termijn een smartphone gaan uitbrengen die draait op Windows Phone 8. Volgens Pierre Perron, Europese baas van Sony Mobile, is het nooit verstandig om op een operating systeem te gokken. Vandaar wellicht ook Windows. Geen woord over mogelijke release-datum.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel