Newsflash

Wat is er aan de hand met de koers van het 'andere' Nederlandse navigatiebedrijf AND?

De laatste maanden en vooral dagen is het aandeel enorm gestegen. Zoals altijd is het wachten bij AND op het persbericht dat maar niet komt.

KPN praat nog steeds met América Móvil over een mogelijke overname. Dit aldus de Mexicanen. Echter volgens de regels van de toezichthouder AFM mag er pas weer na zes maanden een nieuw bod komen. Midden april 2014 loopt deze termijn af en kan er weer een officieel bod worden uitgebracht. In de tussentijd kan América Móvil de plooien met KPN en de Stichting preferente aandelen KPN glad strijken.

KPN, Vodafone en T-Mobile zullen in de toekomst geen uitspraken meer doen over prijsveranderingen en/of het aanpassen van hun voorwaarden voordat zij deze hebben ingevoerd. Dit hebben de drie netwerken afgesproken met de ACM (Autoriteit Consument & Markt). Hierdoor is het niet meer mogelijk om hun beleid op elkaar af te stemmen.

Onzekerheid voor KPN over de verkoop van E-Plus duurt voort. In Duitsland heeft de toezichthouder voor de tweede keer aan de Europese Commissie meegedeeld dat ook zij de voorgenomen overname van E-Plus door het Spaanse Telefónica gaan onderzoeken. Volgens de Duitse mededingingsautoriteit gaat het hier puur om een lokale aangelegenheid en daarom zijn zij van mening dat de boordeling ook bij hen moet liggen. De deadline voor een reactie is 12 februari en de Europese Commissie moet hun onderzoek voor 14 mei afronden.

Als je naar Engeland gaat reizen via de Kanaaltunnel dan kan je gebruik blijven maken van je mobiele telefoon. Vodafone en EE, joint-venture van Orange en T-Mobile, gaan beide 2G en 3G aanbieden. EE gaat zelfs verder met het geven van 4G-toegang. Dit laatste alleen nog als je van Frankrijk naar Engeland gaat.

De grootste telefoon ooit? De Chinese fabrikant HiSense komt met de X1. Deze smartphone heeft een scherm van 6,8” met een resolutie van 1920 * 1080, een quad-core 2,3 GHz processor, 2 GB werkgeheugen, een 13 MP camera en een 5 MP webcam en een grote accu van 3,900 mHa. Maar het toestel draait op Android 4.3 en dat is dan weer jammer.

Doet ons denken aan de eerste Android 7” tablets waar je ook mee kon bellen. Je liep dan wel voor aap. Wellicht handig om meteen een bluetooth headset aan te schaffen.

Vorige week kwamen de makers van Snapchat nog negatief in het nieuws omdat de telefoonnummers en namen van 4,6 miljoen gebruikers op straat lagen. Vandaag komt de app met een update die het mogelijk maakt om namen en telefoonnummers te scheiden. Beter laat dan nooit.

Het werd tijd. Eindelijk is het nu ook mogelijk om op een Windows Phone folders te maken net zoals op een Android en iOS smartphone. Sleep de app die je in een folder wilt hebben over elkaar heen en meteen wordt er een zogenaamde folder-tegel gemaakt.

Functionaliteit is niet van Microsoft maar van Nokia en voorlopig alleen nog op de Lumia 1020. Maar komt snel naar andere Lumia-toestellen. Het is nog niet bekend of Microsoft dit ook standaard in Windows Phone gaat inbouwen.

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel