Newsflash

In Engeland werd in 2013 maar liefst zeven procent van alle offline aankopen, dus in normale winkels, beïnvloed door het gebruik van een smartphone, zo meldt Deloitte ons vandaag. Consumenten die hun mobiel voor het tijdens het shoppen gebruiken lijken eerder een aankoop te doen. Helaas wordt uit het onderzoek niet duidelijk wat men met een smartphone doet tijdens het winkelen. En dat is nu weer jammer. Overigens, als dit klopt, zijn aankopen voor een bedrag van €  21,6 miljard positief beïnvloed door een telefoon.

Het gaat beter met de koers van BlackBerry. Sinds de aankondiging van hun miljarden verlies is het aandeel met 36% gestegen (sic).

Gisteren sprak AT&T haar ongeconditioneerde steun uit voor BlackBerry, dit na nieuws dat BlackBerry zich vooral gaat richten op smartphones met een fysiek toetsenbord, waar het Canadese bedrijf natuurlijk onbekend staat. Nu alleen nog meer apps, kortom het verder openzetten van BB10 voor Android, en BlackBerry heeft weer een winnaar.

Tegenstrijdige berichten over de opvolger van Steve Ballmer als CEO bij Microsoft. Eerst kwam het gerucht dat de nieuwe CEO nog deze week zou worden voorgesteld later kwam naar buiten dat dit waarschijnlijk pas in februari gaat gebeuren. Ford’s CEO Mulally is definitief afgevallen want hij blijft het automerk trouw. Grootste kanshebbers zijn Nokia ex-CEO Elop en Nadelle en Bates (ex Skype) beide van Microsoft zelf. Microsoft staat op de beurs op dit bericht licht lager.

Foto’s en specificaties van de nieuwe Samsung Galaxy Note 3 Lite zijn gelekt. Dit toestel gaat trouwens de Note 3 Neo heten. Het lijkt dat dit toestel twee processoren gaat krijgen die tegelijkertijd gaan samenwerken. Het zou gaan om 1,7 GHz en een 1,3 GHz CPU. De Neo krijgt een 5,55” scherm met een resolutie van 1280 * 720 en een 8 MP camera. De achterkant van het toestel is gemaakt van nepleer gelijkt aan dat van de Note 3.

In Engeland wordt de BlackBerry Z10 simfree verkocht voor € 181. Dat is minder dan de huidige distributieprijs in Nederland. Vanaf volgende week is de Z10 ook weer in ons land beschikbaar voor inkoop rond de € 188. Lijkt op een niet echt consistent prijsbeleid van BlackBerry.

Rond 10 februari gaat in België, en waarschijnlijk ook de rest van Europa, de recent geïntroduceerde Samsung Galaxy Grand Neo in de verkoop. Dit 5” toestel met een magere resolutie van 800 * 480, een quad-core processor en een 5 MP camera gaat inclusief BTW € 300. Erg veel geld voor een toestel dat qua specificaties onder doet voor de gemiddelde Aldi telefoon.

Een iPhone bedienen met gebaren? Dat kan met de iRing van IK Multimedia.

De iRing maakt het mogelijk om met simpele bewegingen in combinatie met de juiste app je Apple iPhone opdrachten te geven. Een markeerder wordt gelezen door de webcam van je iPhone, die vervolgens voor de juiste aansturing zorgt.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel