Newsflash

Geen idee of de zangeres Alicia Keys echt iets voor BlackBerry heeft gedaan maar zij gaan uit elkaar. Eind januari stopt Keys als ‘Global creative director’ bij BlackBerry. Eerder werd al bekend dat BlackBerry in hun derde kwartaal een verlies van US$ 4,4 miljard heeft gemaakt. Tijd voor bezuinigingen.

Audi gaat samenwerken met Google om een nieuw in-car entertainment- en informatiesysteem te ontwikkelen. Hierbij moet je in eerste attentie denken aan navigatie en muziek. Apple heeft al nauwe contacten met BNW, Honda, Mercedes, Nissan, Ferrari, Hyundai, Kia en Infiniti. Het grote verschil is echter dat bij Apple je altijd en iOS apparaat nodig hebt en bij Google en Audi Android op ingebouwde hardware in de auto draait.

Intel en haar partners gaan op de CES in Las Vegas tablets tonen die tegelijkertijd zowel Android als Windows draaien. Naar verluid wordt dit initiatief noch door Google noch door Microsoft gesteund. Beide bedrijven willen niet investeren in een concurrent operating systeem.

Het aandeel Samsung is 4,6% lager gesloten afgelopen vrijdag.

Beleggers zijn bang dat Samsung’s winst onder druk staat vanwege mogelijke negatieve wisselkoerseffecten.

Eerder brachten wij het bericht dat Apple heeft meegewerkt om de Amerikaanse inlichtingendienst NSA toegang te gegeven tot nog niet verkocht iPhones om hier spyware op te installeren. Apple heeft dit bericht net met kracht ontkent.

Google biedt hun digitale bril Glass aan een selecte groep gebruikers aan voor US$ 1500 (€ 1104). Een enorm bedrag maar het lijkt dat dit bij de officiële introductie begin van dit jaar naar beneden gaat. Ondertussen is het aandeel van Himax, de leverancier van de speciale Google Glass schermen, gestegen met maar liefst 519%. Beleggers zijn dus positief gestemd over het succes van Google’s slimme bril.

Sony staat op het punt om ook met een Windows 8 toestel te komen. Microsoft doet er alles aan om nieuwe fabrikanten aan te trekken. Naast Sony wordt ook ZTE het hof gemaakt. Op dit moment heeft Nokia een 92% marktaandeel en dat wil Microsoft veranderen. Wel is de voorwaarden dat Microsoft de Windows licentie goedkoper maakt.

Acer blijft problemen houden. Weer zijn er drie topmanagers opgestapt. Zo gaat het hoofd van hun wereldwijde operatie weg, hun CTO en General Managers mobile phones van China. Geen goed teken voor Acer.

Geruchten melden dat de nieuwe Apple iPhone 6 twee modellen gaat krijgen.

Een 4,7” versie en een grotere van 5,7”. Beide modellen krijgen een biometrische sensor. De iPhone 6 wordt pas in het najaar van 2014 verwacht.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel