Newsflash

Komt er een dual-sim entry-level Nokia smartphone op korte termijn uit? Op internet zijn er beelden opgedoken van zo’n Nokia met de codenaam ‘Moneypenny’.

Voorlopig alleen te koop in Azië. De officiele naam is nog niet bekend maar wordt waarschijnlijk de Lumia 630. Let op: 3G is op beide simkaart actief. Meestal is het met dual-sim toestellen beperkt tot sim 1.

En ja hoor weer een nieuwe iOS 7 beta is door Apple vrijgegeven. Het doel is nu om iOS 7.1 in maart uit te brengen. Er is enige vertraging dat wordt veroorzaakt door de nieuwe in-car functionaliteit waarover Telebeeld eerder heeft bericht.

Slecht nieuws voor Samsung Knox, hun nieuwe beveiligingssoftware. Het lijkt dat het redelijk eenvoudig is om data te onderscheppen. Timing is erg slecht voor de Koreanen. Op dit moment doet het Amerikaanse ministerie van Defensie onderzoek of Knox betrouwbaar genoeg is om BlackBerry te vervangen. Nog even niet dus.

Mike Lazaridis, ex CEO van BlackBerry, staakt zijn pogingen om zijn oude bedrijf terug te kopen. Ook heeft hij zijn belang teruggebracht tot 4,99% door voor US$ 26 miljoen (€ 19 miljoen) te verkopen. Hetzelfde BlackBerry stopt met de ontwikkeling van twee entry-level smartphones met de codenamen Cafe and Copi.

Apple’s CEO Tim Cook gaat weer naar Turkije om een deal voor de levering van 15 miljoen iPad’s aan het Turkse onderwijs veilig te stellen. Geschatte omzet is rond de US$ 3,5 miljard (€ 2,56 miljard). Dat is wel een reisje waard.

Het Rockstar consortium, onder andere Apple en Microsoft, gaat wat van het failliete Nortel gekocht patenten verkopen. Het consortium betaalde hier US$ 4,5 miljard (€ 3,3 miljard) voor en wil nu cashen. Eerder startte het al rechtszaken , gebaseerd op patentenschendingen, op basis van deze patenten.

ACER heeft een nieuwe CEO vanaf 1 janauari 2014. De van TSMC afkomstige Jason Chen is aangesteld om het verlieslatende bedrijf te redden.  Stan Shih, de oprichter van ACER, blijft voorzitter van de Raad van Bestuur.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel