Newsflash

De in ons land onbekende Spaanse smartphone fabrikant Geeksphone komt met een nieuw toestel de Revolution. Het toestel krijgt een 4,7” scherm met een resolutie van 960 * 540. Daarnaast krijgt het toestel een 8 MP camera en een 2.000 mAh accu. Het meest opmerkelijk is het feit dat het toestel een Intel Atom processor krijgt. En dat is na de mislukte poging van Intel met Orange in de UK, een unicum.

Eindelijk komt Sony met een update naar Android 4.3 Jelly Bean voor de Xperia Z, ZL, ZR en de Tablet Z. Later komen daar nog de Xperia T, TX, V en SP bij. Het werd tijd.

Apple heeft het Amerikaanse bedrijf BroadMap gekocht. Tenminste zo lijkt het. Hun CEO meldt via LinkedIn zijn bedrijf gekocht is door een ‘Fortune 5’-bedrijf en anderen melden dat zij nu werkzaam zijn bij Apple. BroadMap maakt geografisch software voor het maken van kaarten en het verzamelen van een kaart gerelateerd gegevens. Ook de start-up Catch, een Evernote kloon, lijkt door Apple te zijn gekocht.

De deal tussen Apple en China Mobile is eindelijk rond. Vanaf 17 januari 2014 zijn zowel de 5C als de 5S via China Mobile te koop. Analisten denken dat Apple hierdoor tussen 10 miljoen en 24 miljoen meer telefoons gaat verkopen. Goed begin van het jaar voor Apple. Het aandeel Apple staat nu na dit nieuws 3,79% hoger op de Amerikaanse beurs Nasdaq.

Volgens een Amerikaans onderzoek van Bob O”Donnell gaan er in 2014 meer phablets dan kleine tablets over de toonbank.

Een phablet is een smartphone met een scherm groter dan 5” en een kleine tablet heeft een scherm dat kleiner is dan 8”.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel