Newsflash

Verder slecht juridisch nieuws voor HTC. In Duitsland heeft een rechtbank bepaald dat HTC inbreuk maakt op een aantal belangrijke patenten van Nokia. Als gevolg hiervan kan Nokia eisen dat HTC stopt met de verkoop van al haar Android toestellen bij onze Oosterburen.  Dit keer gaat het om het koppelen van telefoons aan je computer via USB. Natuurlijk is HTC niet de enige fabrikant die USB gebruikt, dat doet iedereen. Het is nu nog niet bekend of Nokia ook achter andere merken gaat in Duitsland.

Target, een grote Amerikaanse retailer, beidt zowel de Apple iPhone 5S als de 5C aan met US$ 50 extra korting. De 5S kost nu US$ 149 inclusief contract en de 5C US$ 0 maar wel natuurlijk de maandelijkse abonnementskosten. Apple gaat dus verder met het vrijlaten van haar strenge prijspolitiek en blijkbaar verkoopt de 5C het minst goed.

Naast het redelijk bekende Vertu is er een nieuw merk van luxe telefoons bij gekomen. Gresso lanceert een nieuw zeer luxe Android smartphone.

De R1 is gemaakt van titanium en heeft een 4,5” scherm met een resolutie van slechts 960 * 540, een CPU van 1,2GHz, Android 4.1 en een 8 MP camera. Dit alles kost US$ 1.800 (€ 1.316). Wil je ook nog een gouden Gresso logo dan moet je US$ 500 (€ 366) meer betalen. Belachelijk.

De beurs kan soms vreemd reageren. Nadat het bedrijf het grootste verlies ooit bekend maakte, US$ 4,4 miljard, sloot het aandeel vrijdag maar liefst 15,5% hoger.

De deal die BlackBerry heeft gesloten over de flexibilisering van hun productie ligt hieraan ten grondslag. BlackBerry’s nieuwe CEO Chen heeft ook gezegd dat het bedrijf pas op zijn vroegst in februari 2016 weer winstgevend is. Onderstaande grafiek geeft het omzetverloop sinds 2001 weer.

De omzet stort helemaal in nadat het eerste BB 10 toestel op de markt komt. Chen heeft een redelijke uitdaging zo te zien.

Het razend populaire Snapchat heeft haar iOS 7 een update gegeven naar versie 6.1. Je kan nu filter en tekst toevoegen aan foto’s en daarnaast is er een ‘ herhaal’ functie gekomen. Ook er is nu een favorietenlijst voor 7 personen. Helaas maakt het bedrijf niet bekend hoeveel actieve gebruikers het heeft.

Microsoft lijkt 20 GB extra opslagruimte te geven aan Windows 8 gebruikers. Tenminste het schijnt dat sommigen een mail van Microsoft hebben ontvangen waarin wordt gemeld dat je extra bonus ruimte krijgt bij SkyDrive. Echter je moet de extra GB’s voor januari claimen en het extraatje is slechts 12 maanden geldig. Wij hebben nog niets ontvangen overigens dus wij zijn wat sceptisch.

‘Same day delivery’ is hot in Amerika. Google doet een proef in San Francisco en de eerste resultaten zijn positief. Vandaag voor 12:00 uur besteld nog dezelfde dag  voor 17:00 in huis. Je kunt van de Google Play store bestellen en direct laten afleveren. Ook in Nederland zullen wij de eerste pilot al in 2014 zien. Niet van Google maar wellicht wel bij Coolblue of Bol.com.

Komt Samsung op de CES, begin januari in Las Vegas, met een nieuwe 10,5” AMOLED tablet? Daarnaast komen de Koreanen met een nieuwe 8” en 13” tablet uit. Tenminste zo gaan de geruchten.

De in ons land onbekende grote Chinese fabrikant Meizu gaat op korte termijn de Amerikaanse markt betreden met hun vlagschipmodel de MX3. Het is niet bekend of het bedrijf ook in ons land telefoons gaat verkopen. 2014 kan wel eens het jaar worden van de grote Chinese doorbraak.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel