Newsflash

Apple heeft bepaald dat vanaf 1 februari 2014 alle nieuwe apps en apps die een upgrade krijgen gebruik moeten maken van de nieuwe iOS 7 interface

Inmiddels heeft Apple de iOS 7 ontwerprichtlijnen openbaar gemaakt.

Oprichter en CEO van Facebook Mark Zuckerberg gaat Facebook-aandelen verkopen om zijn belasting te kunne betalen. Zuckerberg biedt 41,35 miljoen  aandelen aan, Facebook zelf 27 miljoen en nog eens 1,6 miljoen van Marc Andreesen, die in de board zit. In totaal zijn deze aandelen gezamenlijk rond de US$ 3,9 miljard (€2,8 miljard) waard. Het aandeel Facebook daalde op dit nieuws met 1,8% naar US$ 54,57.

In Amerika heeft het openbaar ministerie erbij Apple op aangedrongen om de ‘activatie lock’ en ‘vind mijn iPhone’-features  standaard aan te zetten. Op dit moment heeft 74% van de gebruikers dit al zelf gedaan maar de wens is om dit nog dichter bij de 100% te krijgen. Hiermee wordt het zinloos om iPhone te stelen omdat ze niet functioneren zonder de oorspronkelijk Apple ID en wachtwoord.

Vandaag zijn er weer twee nieuwe topmannen aangetrokken door BlackBerry. En beide zijn afkomstig van SAP en daardoor ex-collega’s van BlackBerry’s nieuwe CEO Chen. Jim Mackey wordt ‘VP of corporate development & strategic planning’ en Mark Wilson wordt BlackBerry’s nieuwe CMO.

ZTE wint rechtszaak in India. In november nog won een lokale fabrikant Vringo een zaak waarna ZTE geen smartphones meer in India mocht verkopen. In hoger beroep is de rechter hierop nu teruggekomen.

De nieuwe Finse smartphone Jolla is vanaf vandaag overal in Europa te koop voor € 399 plus € 15 verzend- en administratiekosten. Jolla draait op Sailfish een operating systeem dat gebaseerd is op het oude MeeGo van Nokia.

Samsung is weer gestart met het uitrollen van de Android 4.3 update voor hun Galaxy S3. Eerder werd dit gestaakt omdat er teveel problemen waren. Eind januari komt de update naar Android 4.4 KitKat voor zowel de S4 als de Note 3.

Samsung heeft samen met Intel uitnodigingen rondgestuurd voor een bijeenkomst in februari. Het zou wel eens kunnen dat hier het eerste Tizen toestel wordt geïntroduceerd.  Tizen is een nieuwe operating systeem dat onder andere naast Samsung en Intel ook door Panasonic, Ebay en McAfee wordt ondersteund.

WhatApps heeft nu 400 miljoen actieve gebruikers per maand. Dat is ruim meer dan bijvoorbeeld Facebook dat er 230 miljoen heeft. Het Chinese WeChat heeft 300 miljoen gebruikers. Helaas maakt Snapchat niet bekend hoeveel mensen deze app maandelijks gebruiken.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel