Het laatste nieuws bij Telebeeld

Onze Nederlandse trots Philips is nog steeds actief in de mobiele telefoonmarkt. Niet in Europa en Amerika maar alleen in Azië. En juist daar komen zij met een nieuwe clam shell smartphone, de W9588, uit.

Het toestel heeft een 3,4" scherm met een resolutie van 854 * 480, daarnaast een MediaTek quad-core 1,2 GHz processor met 1 GB werkgeheugen. De camera is 8 MP. Het is niet bekend op welke Android versie deze telefoon heeft. Al met al geen spectaculaire specificaties. Dat geldt overigens niet voor de prijs. Met US$ 823 (€ 599) is dit toestel veel te duur. Gelukkig komt dit toestel niet naar Nederland.

Huawei komt met een chromecast kloon in China. De Mango Pie 2 TV stick is een op Android gebaseerde dongle die in China voor € 37 over de toonbank zal gaan.

De content is nu nog volledig gericht op de Chinese markt en het is nog onduidelijk of dit een open systeem gaat worden. Zowel Google's chromecast als deze Mango dongle zijn niet in ons land te koop.

In Duitsland zijn door de site Netzwelt.de zeven smartphones getest hoe zijn een val en overmatig vocht doorstaan. Het zijn allemaal toestellen die IP gecertificeerd zijn. Over het algemeen doen de meeste toestellen het goed. Negatieve uitzondering is de Motorola Moto G. Het best uit de test komt de CAT B15, die eerder ook door Telebeeld positief werd gereviewed. Netzwelt.de komt met de volgende conclusie:

Wenn es wirklich hart auf hart kommt, ist das CAT B15 die derzeit beste Wahl unter den Outdoor-Smartphones. Robuster ist kein anderes Modell.

Kijk voor de volledige test op http://www.netzwelt.de/news/111951-kaufberatung-wasserdichte-outdoor-smartphones-vergleich.html.

Media-Saturn maakt een verlies bekend van € 71 miljoen over de eerste negen maanden van dit jaar. Ook nam de omzet af met 2,2% naar € 46,3 miljard. De online verkopen stegen spectaculair met 75% naar ongeveer € 800 miljoen. En dat is nu al zes procent van Media-Saturns totale omzet In Nederland kwam eind vorige week het bericht naar buiten dat Media-Saturn nauw gaat samenwerken met Phone House.

De slachting in de top van BlackBerry gaat gewoon door. Eerder verlieten de CEO, COO, CFO en CMO al het bedrijf en nu komen daar Rick Constanzo, verkoopverantwoordelijk, en Chris Wormard bij. Womard was vice-president fusies en overnames. Ook in Nederland moet BlackBerry diep gaan snijden. Details zijn nog niet bekend.

HTC heeft de afgelopen 25 maanden eerdere maand lagere verkopen dan 12 maanden eerder gerealiseerd. Om het tij te keren is er weer ingegrepen. De huidige CFO van HTC, Chilian Chang, is met onmiddellijke ingang benoemd tot wereldwijd hoofd verkoop. Nooit een goed teken als een boekhouder de belangrijkste commerciële functie gaat uitoefenen.

Een absolute prijsdoorbraak in Engeland. Online bij Amazon kost de Samsung Galaxy Tab 3 7 slechts £ 99 (€ 117). Volgens ons de laagste prijs ooit voor een Samsung tablet. Dit zet alle andere merken verder onder druk. Vooral de no-name tablets krijgen het lastig. 

Huawei heeft twee nieuwe modellen van de Honor gelanceerd. De 3X en 3C. De X krijgt een 5,5" scherm de S een 5". Een ander verschil is de CPU. In het hart van de 3X zit een echte octa-core 1,7 GHz processor, terwijl de 3C het moet doen met quad-core 1,2 GHz CPU. De prijs voor de 3X ligt rond de US$ 230 inclusief abonnement en de 3C is te koop voor US$ 130. Voorlopig alleen nog in China maar wellicht binnenkort ook bij ons.


Volgens een tweet van Eldar Murtazin, de controversiële Russische blogger, zou Microsoft US$ 1 miljard (€ 727 miljoen) over hebben per jaar als Samsung serieus aan de gang gaat met Window Phone 8 (en hoger) smartphones. Nokia, bijna eigendom van Microsoft, bezit op dit moment een marktaandeel van 90%. De hoop is nu gevestigd op Samsung, HTC en Huawei om Microsoft mee te helpen om verder te groeien. Gerucht of waar? Wij zullen het zien.

Apple’s  heeft haar iOS 7.1 Beta nog maar net vrijgegeven of Beta 2 is er al weer. Volgens Apple met bug fixes en andere verbeteringen. Dit gaat snel zo.

Eerder brachten wij het bericht dat Nokia wellicht zou werken aan een entry-level Android telefoon. Dat verhaal blijkt niet helemaal waar te zijn. Het schijnt nu zo te zijn dat Nokia aan een kloon van Google Glass werkt en Microsoft aan een smartwatch.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel