Newsflash

De zoektocht naar de opvolger bij Microsoft van Steve Balmer is in volle gang. Het gerucht ging dat Qualcomm’s COO Steve Mollenkopf benaderd was.

Dat zou heel goed kunnen maar hij is duidelijk niet geïnteresseerd. Op 4 maart wordt hij namelijk de nieuwe CEO van Qualcomm. De chipmaker wilde hem dus duidelijk heel graag behouden. En dat is gelukt.

Uit India komt toch nog relatief goed nieuws voor Nokia. Een plaatselijke rechtbank heeft het beslag opgeheven dat de Indiaanse belastingdienst op een fabriek van Nokia had gelegd. Hierdoor staat niets de verkoop aan Microsoft meer in de weg. Nokia heeft wel een bankgarantie van US$ 368 miljoen (€ 268 miljoen) afgegeven. Als Nokia verliest dan kan de rekening wel eens oplopen tot US$ 3,4 miljard (€ 2,5 miljard). Wij hopen dat Microsoft hier goede afspraken over heeft gemaakt.

In Amerika lijkt het netwerk Sprint zich op te maken voor een mogelijke overname van T-Mobile USA. Als dit doorgaat dan blijven er in de USA nog drie grote landelijke operatoren over. Sprint, AT&T en Verizon. Eerder probeerde AT&T al om T-Mobile te kopen maar trok zich in december 2011 terug.

De populaire Pebble smartwatch heeft weer een update gekregen. Naast wat bugfixes heeft het horloge een ‘do not disturb’-optie gekregen, kan je meerdere wekkers instellen en is de hele wekker-app verbeterd, het instellen van de verschillende meldingen is aangepast en synchronisatie met iOS apparaten is vernieuwd.

Er zijn screenshots gelekt van het nieuwe Microsoft Windows Phone 8.1 operating systeem. Grootste aanpassing zijn de virtuele knoppen. De normale knoppen onder aan een Windows telefoon zijn nu vervangen door drie knoppen op het scherm. 

Uiteindelijk toch niet zo slecht nieuws voor HTC in Engeland. De rechter heeft bepaald dat er toch geen verkoopverbod op de HTC One Mini komt. Op dit moment berijdt HTC een beroep aan tegen de uitspraak dat het Nokia’s patenten heeft geschonden. Tot het moment dat het appel dient mag HTC al haar smartphones in Engeland blijven verkopen.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel