Newsflash

Prijsdoorbraak in Amerika. De Apple iPhone 5C gaat komende vrijdag bij wereld’s grootste retailer Wal-Mart verkocht worden voor US$ 27 met een abonnement voor twee jaar. Zo goedkoop is een 5C nog nooit geweest. Dit betekent dat Apple haar prijsbeleid weer aanpast en wellicht dat dit de eerste keer is dat er teveel iPhones in het kanaal zijn en dat er gestunt moet worden om de voorraad drastich omlaag te krijgen.

Google heeft haar app Maps voor iOS aangepast met Google Now functionaliteit. Het is nu nog eenvoudiger om een hotel te boeken, status van je vlucht te controleren of een restaurant te boeken. Ideel voor de reizigers onder ons.

In Zuid-Korea heeft een rechter bepaald, in weer een andere patentenrechtzaak, dat Apple gewoon haar iPhones en iPads in dat land mag blijven verkopen. Hiermee werd Samsung’s eis voor verkoopban en compensatie van tafel geveegd.

Engeland is zowel Japan als Amerika voorbij gegaan en is nu het land waar adverteerders het meeste uitgeven aan mobiele advertenties. Gemiddeld werd er in 2012 £ 8.04 per Engelsman uitgegeven. In Japan was dit bedrag £ 7,50 en in de VS £ 6,37. Het meeste geld is uitgegeven door Google en Facebook. Cijfers over Nederland zijn niet bekend gemaakt.

Skype heeft haar app voor Windows Phone aangepast. Het is nu mogelijk om copy-past te gebruiken. Druk op het bericht dat je wilt kopieren en past het daarna in een willekeurige tekst. Handig? Wellicht. Ook is heeft de app meer contrast gekregen dit op verzoek van mensen met een beperkt zichtsvermogen. En dat is wel praktisch.

Een trend die ook in Nederland te zien is wordt bevestigd in Amerika. De CEO van AT&T zegt dat het bedrijf gaat snijden in toestelsubsidies. Dit hebben wij vaker gehoord.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel