Newsflash

Komende donderdag doet het Engelse rechter uitspraak over de HTC One Mini definitief niet meer verkocht mag worden in de UK wegens het schenden van enkele Nokia patenten. Vooruitlopend op de uitspraak is HTC overigens al gestopt met de verkoop.

Nokia heeft een probleem in India met de lokale belastingdienst. Het wordt nu wel nijpend omdat Nokia’s tegoeden zijn bevroren en deze komende donderdag vrij moeten zijn om zo de verkoop aan Microsoft te kunnen afronden. Ging het eerst om een bedrag van nog verschuldigde belasting van US 340 miljoen (€ 248 miljoen), nu spreken de Indiase autoriteiten al over US$ 3,4 miljard (€ 2,5 miljard). Dus nog even zweten voor de Finnen, die het bedrag wel al klaar hebben staan voor betaling.

Apple opent een nieuwe winkel in Düsseldorf niet ver van de Nederlandse grens. Dit wordt al weer de dertiende Apple store bij onze Oosterburen. Wij moeten het voorlopig nog doen met twee winkels waar een derde in 2014 bij komt.

MediaTek, vooral bekend als fabrikant van entry-level processoren, komt met haar tweede echte octa-core CPU met een ingebouwde LTE chip. Hiermee wil dit Taiwanese bedrijf vooral de concurrentie aangaan met Qualcomm. De nieuwe chip is al in januari beschikbaar.

Volgens geruchten komt LG op de CES in Las Vegas met de G2 Mini. Deze nieuwe smartphone heeft een Qualcomm Snapdragon 800 processor en 2 GB werkgeheugen. Het scherm van 4,7” krijgt een full HD resolutie en draait op Android 4.4 KitKat. Het lijkt wel of alle fabrikanten nu met zogenaamde mini versies uitkomen.

Wereldwijd surft 20% van alle internetgebruikers via een mobiel apparaat, dus een smartphone of een tablet. Dit was in januari nog slechts 13%.  De trend is duidelijk en volgend jaar ligt dit percentage zonder twijfel al boven de 25%.

Het nieuwe mobiele telefoon operating systeem Ubuntu Touch heeft een samenwerking aangekondigd met een fabrikant. Volgend jaar komt dit OS op high-end smartphones van dit merk. Welk merk precies? Dat wil Ubuntu maker Canonical nog niet zeggen.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel