Newsflash

China Mobile gaat 4G telefoons verkopen. Hiervan zullen naast Apple ook Samsung en Sony profiteren. Komende donderdag start te verkoop en de dienst gaat op 18 december live.

Een ander positief bericht voor Apple. Onderzoek in Amerika bevestigt dat de iPhone 5S niet meer schaars is. Alle Apple store hebben voldoende iPhones op voorraad. In november was dit nog 40% en in oktober zelfs slechts 8%.

Een van de beste apps, Flipboard, heeft extra financiering van US$ 50 miljoen heeft opgehaald. In total heeft Flipboard nu al US$ 160 miljoen opgehaald. Het bedrijf is gevalideerd op bijna US$ 1 miljard. Flipboard, een soort digitaal tijdschrift dat je zelf kan samenstellen, is beschikbaar voor Android, BlackBarry, iOS en sinds kort Windows 8 RT. Het wachten is nu op een versie voor Windows Phone 8.

Apple, Google, Microsoft, Facebook, Twitter, LinkedIn, Yahoo en AOL hebben de Amerikaanse overheid gevraagd om het afluisteren op grote schaal en zonder aanziens de persoon aan te passen. Dit om de privacy van hun gebruikers te beschermen. Ook overwegen zij hun data te encrypten om kraken tegen te gaan.

Apple gaat meer en meer gebruik maken van hun iBeacon technologie. Op basis hiervan kan Apple je, als je tenminste de app heb geinstalleerd, persoonlijke berichten ontvangen, zoals extra korting of speciale aanbiedingen. Het werkt eigenlijk niet zoals GPS maar door de app is het een stuk persoonlijker. Voorlopig alleen nog in Amerika en in de Apple stores.

De verkoop van de LG G2 vallen zwaar tegen, aldus de Asia Today. Sinds de introductie in september zijn er slechts 2,25 miljoen toestellen verkocht, terwijl LG had gedacht er meer dan 3 miljoen te verkopen. In het derde kwartaal verkocht LG in totaal 12 miljoen smartphones. Er gaan geruchten dat LG zich definitief gaat terug trekken uit de telecommarkt. In Nederland doet LG het relatief nog goed.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel