Newsflash

Het lijkt dat Samsung niet alleen een hun high-end smartphones gaat upgraden naar Android 4.4 KitKat. Het bedrijf overweegt ook om entry-levels toestellen te gaan upgraden. Op dit moment is bekend dat er een upgrade komt voor de Samsung Galaxy Note 3, Note 2, S3 en natuurlijk de S4. Nu komt er ook een versie beschikbaar voor de S4 Mini, S3 Mini, S Advance, Core Fame en Ace 2. Dit is mogelijk omdat er maar 512 MB aan werkgeheugen nodig is.

ASUS komt op 11 december met de Padfone mini. Het gaat hierbij om een 4,3” smartphone die in een 7” tablet dock kan worden gestopt. Hierdoor krijg je een volwaardige tablet die gebruik maakt van de hardware van de telefoon.

Het 4,3” scherm krijgt een resolutie van 960 * 540 terwijl de 7” tablet een resolutie van 1280 * 800 heeft. De processor is een Snapdragon 400 met 1 MB werkgeheugen. Komt waarschijnlijk niet naar Nederland.

In Amerika draait 74% van alle Apple iPhones  en iPads al op IOS 7. In oktober was dit percentage nog 64%. iOS 6 staat nog op 22% en 4% die hards gebruiken nog een oudere versie van iOS.

De Europese Unie heeft invallen gedaan bij Philips, Samsung en Media-Saturn. De bedrijven worden ervan verdaagd om illegale (prijs)afspraken te hebben gemaakt. Hun doel was om de online verkopen te frustreren. Naast prijs werd ook het beschikbaarheidswapen ingezet.

Uit China komt het bericht dat de processorfabrikant MediaTek, bekend van hun MT CPUs die in veel entry-level smartphones en tablets worden gebruikt, in november een lager omzet heeft behaald dan in oktober. De daling was 7,7%. In vergelijking met 12 maanden geleden steeg de omzet wel en niet zo kleine beetje ook. De stijging was 48,2%.

Microsoft heeft de Bing-interface voor hun iPad app dramatisch veranderd. De app past nu veel beter bij iOS 7. Daarnaast kunnen je zoekresultaten delen via Facebook, Twitter en andere sociale media. Bookmarks en favorieten kunnen je opslaan via SkyDrive en het Bing logo (sic) is aangepast.

BlackBerry’s laatste BB 7 smartphone de 9720 is vanaf morgen in Engeland te koop voor slechts € 107. Hiermee wil het bedrijf de laatste twijfelaars nog overtuigen. In Amerika is hun marktaandeel gezakt tot slechts 3,6%. Dit gaat niet meer goed komen.

LG denkt dat in 2018 40% van alle smartphone een ‘gebogen’ vormfactor zou hebben. In 2015 ligt dit percentage op 12%. Wij denken dat LG het fout heeft.

Sony heeft de app voor hun smartwatch sterk verbeterd en heeft bijvoorbeeld een stopwatch functie toegevoegd. Ook kan jij nu de grootte van het gebruikte font aanpassen. In tegenstelling tot Samsung, kun je Sony’s smartwatch met iedere smartphone die draait op Android 4.0 of hoger koppelen.

De Chinese online smartphone fabrikant Xiaomi komt met een goedkopere uitvoering van hun succes telefoon de Mi3. Het toestel krijgt een tragere processor.

Er zijn nu 1.439.451 app in Apple’s wereldwijd app store. Een ongelofelijk aantal. In mei 2013 maakte Apple bekend dat er meer dan 50 miljard apps zijn gedownload.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel