Newsflash

Sony gaat verder met het investeren in zogenaamde CMOS optische sensoren. Deze chips worden in mobiele telefoons gebruikt als camera. Sony neemt van het in problemen geraakte Renesas een chip laboratorium over voor US$ 96 miljoen. Sony heeft al 30% van de totale CMOS-markt wereldwijd in handen.

HTC komt in het eerste kwartaal van 2014, waarschijnlijk februari, met een nieuw toestel, de HTC One Two. Dit blijkt uit processtukken die HTC openbaar moest maken nadat zij gisteren in Engeland een patentenzaak tegen Nokia verloren. Meestal komt HTC met nieuwe producten pas in maart.

Hetzelfde HTC maakt bekend dat het bedrijf in november een omzet heeft gerealiseerd van US$ 522 (€ 401 miljoen). Dat is 3,2% beter dan in oktober maar een daling van 27,1% in vergelijking met 12 maanden geleden. HTC denkt in het vierde kwartaal 5,2 miljoen smartphones te verkopen. Ter vergelijking: Doro, senioren telefoon, heeft bijvoorbeeld in haar hele bestaan 5 miljoen toestellen verkocht. HTC maakte geen winstcijfers bekend.

In China is een onderdeel van China Mobile begonnen met de verkoop van de Apple iPhone 5S en 5C. Na een paar uur zijn de telefoons weer off line gehaald. China Mobile is de grootste operator in de wereld maar tot gisteren verkochten zij nog geen iPhones. Apple steeg met 1,6% op de beurs na dit bericht.

Topsy is gekocht door Apple voor meer dan US 200 miljoen (€ 147 miljoen). Topsy analyseert Twitter-gebruikers. Deze informatie kan door Apple gebruikt worden voor advertentiedoeleinden.

Er zijn sterke geruchten dat de nieuwe Apple iPad Pro, met een scherm van 12,9", een 4K resolutie krijgt van 4096 * 3072. Als dit waar is dan is er geen scherm op de markt met meer pixels. 4K wordt de nieuwe display standaard voor bijvoorbeeld TV's in 2014.

Apple gaat een tweede Apple store openen in Haarlem. De winkel gaat komende zaterdag al open. Het bedrijf heeft verder plannen om ook een Apple store in Den Haag te openen in 2014.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel