Newsflash

De nieuwe Nokia Lumia 929 duikt weer op in Amerika. Dit keer is er een foto gelekt van een witte Lumia 929. De verwachting is dat dit toestel midden december door Verizon gelanceerd wordt. Deze Lumia krijgt een 20 MP PureView camera, een snelle Snapdragon 800 processor met 2 MB werkgeheugen, externe opslag van 32 GB en een 5” 1920 * 1080 scherm. Grote accu van 2510 mAh.

Er zijn meer specificaties naar buiten gekomen over de nieuwe Samsung S5. Nou ja het zijn er twee. De plusversie krijgt een 5” gebogen scherm en een aluminium behuizing. De gewone S5 heeft een normaal scherm en een plastieken achterkant. De eerste toestellen worden al in januari gemaakt maar pas in februari start de massaproductie.  De S5 krijgt, net zoals de Apple iPhone 5S, een 64 bit processor met 3 GB werkgeheugen en een 16 MP camera.

Analisten melden dat de Apple verkopen rond Thanksgivings erg goed zijn geweest. Juist rond ze dagen wordt in de VS de meeste elektronica verkocht, omdat iedereen met prijzen stunt. Apple lijkt hier optimaal van te profiteren. Het aandeel Apple sloot 1,85% hoger op US$ 556,07.

Het Slowaakse navigatie-software bedrijf Sygic komt een leuke nieuwigheidje. In dure auto’s vind je soms heads-up display. HUD toont informatie geprojecteerd op de voorruit. Sygic komt nu met HUD navigatie.

En het is nog gratis ook. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van de weerspiegeling van je smartphone-scherm op de voorruit. Helaas dus wel alleen ’s-nachts te gebruiken. Wereldwijd zijn er 34 miljoen Sygic gebruikers. Hun app is beschikbaar voor zowel Android als iOS. Wel relatief duur overigens.

De populaire LG G2 krijgt een software update naar Android 4.4 KitKat. Maar nog wel even geduld. De update komt pas tegen het einde van het eerste kwartaal volgend jaar beschikbaar.

Na de beruchte Storm toestellen van BlackBerry is de Z10 het slechtst verkochte toestel ooit. Distributeurs hebben nog pallets van dit type op voorraad. BlackBerry heeft daarom de prijs verlaagd naar US$ 199.  Maar zelfs voor € 146 gaat niemand dit toestel kopen.

Archos, bekend van hun tablets en sinds kort ook smartphones, komt samen met Quechua met een robuuste smartphone met een 5” scherm. Deze stuitertelefoon kan tegen een stootje, stof, zand, water en kou. De smartphone is IP 54 gecertificeerd en heeft een 1,2 GHz quad-core CPU met 1 GB werkgeheugen. De opslagruimte is 4GB en het toestel heeft een camera van 5 MP. Het draait op Android 4.1, jammer, en krijgt een forse accu van 3500 mHa. Dit alles voor slechts € 230. Meteen de goedkoopste en grootste robuuste smartphone in Europa. Helaas is er nog niet bekend gemaakt wanneer dit toestel beschikbaar komt.

En weer een super telefoon gelanceerd in China. Dit keer van het bij ons onbekende bedrijf Gionee. Hun Elife E7 bulkt echter van de hightech features. Zo wordt het 5,5” toestel met een resolutie van 1920 * 1080 aangedreven door een 2,5 GHz quad-processor, de Snapdragon 800. Het werkgeheugen is maar liefst 3 GB en een keuze uit 16 of 32 GB opslaggeheugen. De webcam is 8 MP (een record?) en de andere camera 16 MP. Het toestel wordt verkrijgbaar in 7 hippe kleuren en wordt uitgebracht in 40 landen inclusief Europa. Verkrijgbaar eerst in China voor US$ 530 (€ 389) voor de duurste 32 GB versie op 12 december.  Doet u er maar een.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel