Newsflash

BlackBerry heeft zeer recent hun applicatie developers tool aangepast en dat zorgt ervoor dat bestaande Android applicaties veel snellere geschikt gemaakt kunnen worden voor BB 10. Begin 2014 komt er nog een update en die staat sommige Android apps toe om meteen al op BlackBerry’s operating systeem te draaien. Gebruikers kunnen dan zelf ook Android app installeren die niet uit BlackBerry World komen. Op dit moment heeft BlackBerry ruim 130.000 apps.

Ander nieuws over BlackBerry. Het bedrijf heeft overeenkomsten gesloten met enkele kleinere mobiele telefoonfabrikanten over het pre-installeren van BBM. Deze BBM-app werd meer dan 20 miljoen keer gedownload in de eerste acht dagen na release in oktober.

Foxconn produceert op dit moment meer dan 500.000 Apple iPhones 5S per dag. Een absoluut record. Nog niet werden er van een model zoveel toestellen gemaakt. Eerder meldden wij al dat Apple productiecapaciteit aan het verschuiven was van de 5C naar de 5S.

De bekende producten van DECT-telefoons, Gigaset, komt met twee nieuwe Android tablets. Dit bedrijf, eerder eigendom van Siemens, maakte al DECT-toestellen die werkten met Android. Gigaset komt met een 8’ en 10” model op de markt en zet in op vooral een lange levensduur van de accu.

Heeft Microsoft dan toch naar ons geluisterd? Het lijkt dat de softwaregigant inderdaad in de toekomst maar twee versies van Windows gaat ondersteunen. Een voor de PC en een voor mobiele apparaten zoals de tablet en telefoon. In het derde kwartaal zijn er volgens IDC ruim 262 miljoen telefoons verkocht en 48 miljoen tablets met een Windows os.

Berichten uit Taiwan melden dat Apple in november bijna 4 miljoen iPad Mini Retina heeft besteld. Het lijkt dat er nu wel voldoende componenten zijn.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel