Newsflash

BlackBerry heeft echt een probleem met hun Z10 toestel. Het Engelse Carphone Warehouse, eigenaar van TPH in Nederland, verlaagt de prijs verder naar slechts £ 149,95 (€ 179,50). Dan kijk je er nog een pizza-voucher bij ook. De Z10 begint te lijken op het PlayBook drama. Op deze tablet heeft BlackBerry honderden miljoen moeten afschrijven.

Twee nieuwe Nokia Asha telefoons zijn plotseling opgedoken. De eerste, met de codenaam Normandië, lijkt op een Lumia toestel. De andere, nog geen naam van bekend, heeft op zijn minst een opmerkelijk formaat. Informatie is afkomstig van de site Evleaks:

Het Nederlandse navigatiebedrijf TomTom heeft een overeenkomst gesloten met Amerikaanse bedrijf Total Traffic + Weather Network (TTWN) over het uitwisselen van verkeersinformatie in Noord-Amerika. TTWN levert data over ongevallen en verkeersopstoppingen terwijl TomTom haar informatie inbrengt. Een plus een is in dit geval drie. Beide partijen gaan de gegevens verkopen of gebruiken in hun navigatiesystemen. TomTom denkt ook  zelfs geld te gaan verdienen aan deze overeenkomst.

In Amerika lijkt er een einde gekomen te zijn aan de schaarste van de Apple iPhone 5S.

Onderzoek wijst uit dat de beschikbaarheid bij de twee grootste netwerken, AT&T en Verizon, bijna 100% is, in de Apple stores. Apple zet ook hoog in op simlock vrije iPhones. Sprint blijft wat achter. Komende vrijdag is het de belangrijkste ‘retail’-dag in de VS. Traditioneel beginnen de Kerstverkopen op de vrijdag na Thanksgiving en dat gaat gepaard met enorme kortingen. Ook in ons land zien wij de beschikbaarheid langzaam maar zeker verbeteren.

Verder leuk onderzoek uit Amerika over Apple. 25% of alle iPhones wordt verkocht via een Apple store en maar liefst 11% van de totale verkoop van telefoons wordt gegenereerd door een eigen winkel van Apple. Overigens is dat voor Apple’s CEO Tim Cook nog niet genoeg. Zijn doel is dat meer dan 50% van alle iPhones uit een Apple store komen.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel