Newsflash

De metro van Londen gaat al hun loketten in 240 stations sluiten en volledig over op de verkoop van kaartjes via automaten. De grote webshop Amazon wil deze loketten het liefst overnemen om vervolgens in te zetten als afhaalpunten voor online bestelde producten. Niet nieuw want ASDA, een soort Engelse Albert Heijn en onderdeel van Walmart, doet al een soort gelijke proef op zes metro-stations.

Het lijk dat Europa de overnamen van Nokia door Microsoft voor € 5,4 miljard nog voor 4 december zonder voorwaarden gaat goedkeuren. Dan kan Microsoft zich eindelijk volledig richten op het verkleinen van de achterstand op Apple en Samsung.

ZTE laat van zich horen met de aankondiging van een smartwatch. In het tweede kwartaal van 2014 wil ZTE op hun thuismarkt China met zo'n slim horloge uitkomen. Het eerste type gaat voorlopig alleen nog werken met ZTE's eigen Android telefoons. Daarna kan deze smartwatch ook naar Europa komen. Wellicht ook het moment dat het horloge ook met andere Android telefoons werkt. Daarnaast werkt ZTE aan een soort Google Glass kopie en bizar genoeg ook aan 'smart'- schoenen.

HTC komt vandaag met een gouden HTC One op de markt voorlopig nog alleen in Engeland. Volgens de Taiwanezen op uitdrukkelijk verzoek van hun klanten. Wij denken dat vooral het feit dat de gouden iPhone 5S al weken het best verkochte toestel in de UK is, hier meer mee te maken heeft.

Het lijkt dat uitgerekend Alcatel weleens de eerste fabrikant kan worden die met smartphone komt met een echte octa-core processor. TCL, het bedrijf achter Alcatel, maakte enige dagen geleden bekend dat er een nieuw toestel, de Idol X+ komt. Meer details zijn nog niet bekend.

Samsung kondigt de Galaxy Grand 2 aan. Het toestel, dat komt in het zwart, wit en roze, krijgt een 5,2” scherm, een 1,2 GHz CPU, Android 4.3, 13 MP camera, 1,9 MP webcam en 8 MB intern geheugen. In Nederland te koop aan het einde van het eerste kwartaal van 2014 voor € 399.

Chen de nieuwe CEO van BlackBerry zet door en vervangt zijn hele directie. De CFO, CCO en CMO moeten het veld ruimen. Hierdoor krijgt hij vrij spel om zelf vertrouwelingen te benoemen. Nu nog betere telefoons die wel aanslaan bij het grote publiek.

In Engeland gaat de nieuwe Nokia Lumia 1520 al op 6 december verkocht worden. Het is Nokia’s eerste phablet met een scherm grootte van 6”. Telebeeld heeft het toestel in handen gehad en was zeer onder de indruk. Het heeft een 2,2 GHz quad-core processor en draait natuurlijk op Windows Phone 8. Het meest opmerkelijke is de 20 MP PureView camera die zelfs enkele millimeters uitsteekt. Nu maar hopen dat de Lumia 1520 ook snel in Nederland te koop is.

Uit Taiwan komt het gerucht dat het assemblagebedrijf Qanta door Apple is uitgekozen om de volgende generatie en grotere iPad te gaan produceren. De iPad Pro krijgt een scherm van maar liefst 12,9”. Daarnaast gaat Qanta ook de iWatch maken. Dit horloge worden in het tweede kwartaal verwacht. Althans volgens de geruchten.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel