Newsflash

Apple breidt haar recycling programma uit. In verschillende landen is het bedrijf naar ‘Reuse (Trade-In) Program Managers’ en dan specifiek in Europa, Azië en Latijns Amerika. Telebeeld verwacht dat consumenten binnenkort ook in ons land via de Apple Store hun oude iPhone kunnen gaan verkopen.

Daarnaast is het nu ook mogelijk om iPhone in te leveren met vochtschade. Tot voor kort werd je toestel met verkleurde vochtindicatoren botweg geweigerd. Natuurlijk brengt zo’n toestel wel minder op.

Vorige maand kwam Motorola met bericht dat het verder gaat investeren in modulair opgebouwde smartphones. Dit na het idee van de Nederland Dave Hakkens. Het lijkt heel simpel het op maat bouwen van een telefoon met een soort lego-blokken.

Deze zogenaamde building blocks kunnen heel eenvoudig uit een 3D printer rollen. Daarom gaat Motorola in dit zogenaamde project Ara ook samenwerken met het bedrijf 3D systems dat indien succesvol Motorola’s exclusieve 3D printpartner wordt. Op dit nieuws sloot  het aandeel van 3D systems al ruim 5,7% hoger op de beurs.

Sony gaat maar door. Nu komen zij met een rode Xperia Z1 met Android 4.4 KitKat al geïnstalleerd. Het lijkt dat het bedrijf weer hun oude swing heeft. En dat is goed nieuws.

Het is de laatste tijd wat stil geweest rond Google’s Glass. In Amerika gaat het bedrijf samenwerken met VSP Global om Google Glass ook beschikbaar te maken voor mensen die al een bril hebben. Glass wordt dan geïncorporeerd in de voor de gebruiker juiste brillenglazen. Dit betekent dat het product voor een breder publiek beschikbaar komt.

Minder goed nieuws voor ZTE. In India heeft de rechter verboden om nog verder telefoons te maken, importeren en te verkopen in India. Dit omdat een Indiaas bedrijf, Vringo,  ZTE heeft aangeklaagd voor het schenden van een CDMA-patent.

Er is weer een nieuwe stuitertelefoon te koop de ThoughShield R500+. Vanaf nu te bestellen en dan leverbaar begin volgend jaar. Ook in dit geval, net zoals de door ons geteste CAT B15, gaat het om een dual-sim toestel dat draait op Android 4.1. De CPU is een 1,2 GHz processor met 1 MB werkgeheugen.

Het toestel is IP-67 gecertificeerd en kan dus tegen een stootje en water. Eerder verkocht ThoughShield al de R500. Achter dit bedrijf zitten dezelfde investeerders als bij het andere nieuwe smartphone-merk KAZAM.

Details van de nieuwe Huawei Ascend Mate 2 zijn uitgelekt. Deze ultra grote telefoon met een 6,1” scherm krijgt de nieuwe Huawei quad-core 1,6 GHz CPU en 16 GB opslagruimte en gaat draaien op Android 4.2.

Coca-Cola gaat massaal Apple iPhones inzetten in plaats van computers voor al hun 2000 verkopers. Daarnaast maakt SAP plaats voor Salesforce als CRM-tool. Vroeger moesten medewerkers hun computer starten en via een VPN-connectie toegang zoeken tot SAP. Met een Salesforce app op een iPhone is dat tijdrovende proces niet meer nodig en krijgen zij meteen toegang. Volgens Coca-Cola scheelt dat minimaal 30 minuten aan productiviteit per dag. En dat is ruim drie weken per jaar. Dat is een hoop extra tijd.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel