Newsflash

Topman Eelco Blok van KPN denkt dat América Móvil hun belang in de Nederlandse operator zal behouden. Op dit moment heeft het Mexicaanse bedrijf nog altijd 29,7% van alle aandelen in handen. De koers van KPN steeg met 1,2% als reactie op dit nieuws. Beleggers houden vertrouwen dat KPN toch verkocht gaat worden.

De Britse operator 02 heeft in totaal al meer dan € 74 miljoen uitgekeerd voor gerecyclede mobiele telefoons. In oktober steeg het aantal ingenomen telefoons met 30% in vergelijking met een jaar eerder. De zogenaamde ‘ buy back’-programma’s zijn hot en iedereen wil er van profiteren. Wij voorzien een enorme markt voor toestellen die verkocht kunnen gaan worden als ‘zo goed als nieuw’. Achter O2 recycling staat het Schotse bedrijf Redeem, die dezelfde service ook aanbiedt via onder andere Amazon, Tesco en Money4URMobile.

De verkopen van mobiele telefoons met een scherm dat groter is dan 6” vallen tegen. Zo stellen de Samsung Galaxy Mega 6.3, de Huawei Acend Mate en Sony’s Xperia Z Ultra en ook de HTC One Max teleur. De focus gaat echt liggen op 5” en 6” telefoons. Op korte termijn komt Nokia met de 6” Lumia 1520, Asus met de Fonepad Note 6 en Acer met de Liquid S2. Groter is dus niet altijd ook beter.

De Apple iPhone wordt verboden in het Duitse parlement. Dit omdat de beveiliging van dit toestel onder de maat is. Dit is gebleken uit de verschillende afluisterschandalen met die van de Amerikaanse NSA. Bovendien gaan meer en meer parlementariërs bellen met telefoons die encrypted zijn. Helaas is er geen iOS versie van. Terug naar de BlackBerry zeggen wij.

Uit China komt het bericht dat Nokia, LG en Sony voorlopig in de tablet-markt blijven. BlackBerry, HTC en ook Motorola hebben zich definitief teruggetrokken.

Eindelijk is het zover. De gratis navigatiesoftware Waze is ook beschikbaar voor Windows Phone 8. Eerder kwam dit bedrijf, dat in in juni 2013 voor US$ 966 miljoen door Google is overgenomen, als met versie voor Android, iOS, Symbian en BlackBerry. En nu dus ook voor Windows. De basis van Waze blijft crowd sourcing oftewel de gebruikers zorgen zelf gedeeltelijk voor de data. En wat een interface.

Apple heeft leveringsproblemen met de nieuwe iPad Mini Retina 3G/4G. In Amerika is deze iPad pas beschikbaar op 2 december en heeft nu al een levertijd van 6 tot 8 weken. Tim Cook schijnt een logistiek wonder te zijn, maar ook hij heeft het soms mis.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel