Newsflash

Samsung meldt dat het sinds de introductie al 800.000 Galaxy Gears heeft verkocht. Dit ondanks de vele negatieve kritieken die deze smartwatch gekregen heeft. Onderzoek van Deloitte in Nederland wijst uit dat nu al zo’n 2% van de Nederlanders interesse heeft in een smartwatch en/of bijvoorbeeld Google Glass.

In 2014 gaat Samsung smartphones verkopen die een resolutie zullen krijgen van 2560 * 1440. De vraag is natuurlijk wel of zulke hoge resolutie echt nuttig zijn in een 5” of 6” telefoon. En hiermee houdt het niet op. In 2105 plant Samsung toestellen met een resolutie van 3840 * 2160. Dit is de nieuwe 4K-standaard. Tja het lijkt maar door te gaan.

De andere Apple iPhone assembleur naast Foxconn Pegratron gaat 50% minder iPhone 5Cs produceren. Eerder kwam al naar buiten dat Apple aan Foxconn hetzelfde had gevraagd. Verkoop 5C valt tegen – het is en blijft alles behalve een budgettelefoon – maar de 5S presteert boven verwachting.

Helaas worden Motorola smartphones niet meer actief in Nederland verkocht. Dit onderdeel van Google maakt bekend dat de nieuwe Android versie 4.4 KitKat volgend jaar naar maar liefst 10 telefoons komt.

Goed nieuws voor Motorola-gebruikers.

Verder nieuws over de verwachte nieuwe Sony Z1 Mini. Het lijkt dat het toestel al op 22 november wordt aangekondigd en vanaf 28 november bij Amazon te koop is. Het toestel is al door de autoriteiten daar goedgekeurd. Deze mini krijgt een scherm van 4,3” met een resolutie van 1020 * 720 en een 20 MP camera.

Qualcomm kondigt een nieuwe processor, de Snapdragon 805, aan. Het gaat hierbij om een quad-core CPU van 2,5 GHz die ook 4K schermen met een resolutie van 3840 * 2160 ondersteunt.  De processor heeft ook LTE, WiFi, 4K video en een unieke extra camera processor geïntegreerd. Beschikbaar in de loop van 2014.

Komen er problemen in Duitsland voor KPN met de geplande verkoop van hun dochter E-Plus aan Telefónica? De Duitse toezichthouder wil zelf bepalen of de verkoop door mag gaan en dit niet aan Europa overlaten. KPN hoopt met de verkoop € 8,55 miljard op te halen. De uitspraak van de Europese commissie wordt verwacht op 6 december. Beleggers vrezen het ergste en het aandeel KPN daalde met 2,34% en sloot op € 2,42.

De Britse operator EE claimt dat hun 4G met 300Mbps het snelste commercieel beschikbare 4G-netwerkt ter wereld is. De infrastructuur wordt geleverd door Huawei en kan gevaarlijk zijn voor je smartphone: zij zijn nog niet gebouwd voor zulke snelheid en kunnen oververhitten. Tja. Onderzoek in Nederland wijst uit dat 15% van de Nederlanders de komende 12 maanden overweegt over te stappen op 4G.

Eindelijk. Instagram komt met een Windows Phone 8 versie.

Helaas ontbreekt de mogelijkheid om ook video’s te delen op dit moment nog. Volgens Instagram is de app vanaf 22:00 uur op woensdagavond beschikbaar. Bij het schrijven van dit artikel was de app nog niet beschikbaar.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel